Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την εκτέλεση του Μπούμπη

Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την εκτέλεση του Μπούμπη

Τον ίδιο  οικονομικό σπόνσορα, τους ίδιους εκτελεστές και το ίδιο «γραφείο ενοικιάσεως δολοφόνων» βλέπουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής πίσω από τη δολοφονία του «βαρόνου» Βασίλη Στεφανάκου αλλά και του 45χρονου Γιώργου Λίτσα, οι οποίες, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, ήρθαν ως αντίποινα της δολοφονίας του 48χρονου Βασίλη Γρίβα, φερόμενου ως «εισπράκτορα» της ομάδας του 44χρονου επονομαζόμενου «Καράφλα»-«Νταίζη» ή «Σαμπρέλα».

Το θύμα της προχθεσινής επίθεσης, γνωστός με το προσωνύμιο «Μπου ή Μπούμπης», σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., είχε πάρει «μετεγγραφή» στην ομάδα Στεφανάκου.

Ασπονδοι εχθροί

Η κίνησή του φυσικά θεωρήθηκε «προδοσία» από τον επονομαζόμενο «Καράφλα», αλλά και τον Βασίλη Γρίβα, με τον οποίο ήταν φίλοι, συνοδοιπόροι στα εγκληματικά μονοπάτια και κατέληξαν άσπονδοι εχθροί. Μάλιστα στις 2 Φεβρουαρίου 2016 ο Γιώργος Λίτσας είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Αγίους Αναργύρους. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου, στους Αγίους Αναργύρους. Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή την οποία είχαν οργανώσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, συγγενείς του «Μπούμπη». Αυτός που πυροβόλησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες των οποίων έγινα αποδέκτες οι αστυνομικοί, ήταν ο Βασίλης Γρίβας χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθεί.

Τα ονόματα των Γρίβα και Λίτσα, όπως και του «Καράφλα», συμπεριλαμβάνονταν στην ογκωδέστατη δικογραφία που είχαν σχηματίσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών το 2011 με 217 «νονούς». Οι δρόμοι τους χώρισαν, δολοφονικά όπως αποδεικνύεται, όταν ο «Μπούμπης» έτεινε χέρι συνεργασίας ή ανακωχής με τον Βασίλη Στεφανάκο, τον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας, με την οποία ο «Καράφλας» είχε αντιπαλότητα από το 2008. Το άσβεστο μίσος ανάμεσα σε Στεφανάκο και «Καράφλα» μεγάλωσε όταν και οι δύο βρέθηκαν εκτός φυλακής. Ο πρώτος το καλοκαίρι του 2016 και ο δεύτερος το επόμενο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι εκατέρωθεν… υπογραφές συμβολαίων θανάτου ανάμεσά τους, με τη λογική «θα σε φάω πριν με φας».

Από τη στιγμή που και οι δύο βάδισαν το δρόμο της ελευθερίας, επισημαίνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, ξεκίνησε ένα καταμερισμός στον κόσμο της νύχτας, με επιχειρήσεις αλλαγών των μέχρι εκείνη τη στιγμή μαφιόζικων συσχετισμών. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί μιλούν για ανακατατάξεις στην επικυριαρχία της ελληνικής μαφίας, «μοίρασμα της πίτας» με ανακατανομή των περιοχών παράνομων δραστηριοτήτων ή ακόμη και για ενέργεια από κάποιον «νεόκοπο»-φιλόδοξο κακοποιό, που με αυτές τις δολοφονίες αποφάσισε να ανεβάσει το εγκληματικό του προφίλ.

Από το… παράθυρο

Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι τρεις δράστες χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο και κινήθηκαν παράλληλα σε αντίθετη κατεύθυνση από το αυτοκίνητο του θύματος. Οταν εκείνος στάθμευσε, σταμάτησαν δίπλα του. Ο εκτελεστής από το ανοιχτό παράθυρο πυροβόλησε τουλάχιστον 11 φορές εναντίον του Γιώργου Λίτσα, με τις περισσότερες από τις βολίδες να τον πλήττουν.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι πυροβολισμοί να ήταν περισσότεροι και κάποιοι από τους κάλυκες να έπεσαν εσωτερικά του οχήματος των δραστών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το θύμα δεν οπλοφορούσε και δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, αν και οι αστυνομικοί επιφυλάσσονται μήπως κάποιος από τους συγγενείς το μάζεψε πριν εκείνοι φθάσουν. Τρεις αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας περιέγραψαν στους αστυνομικούς τη σκηνή της εκτέλεσης, ενώ ένας ιδιώτης γιατρός, ο οποίος περνούσε τυχαία εκείνη την ώρα από το συγκεκριμένο σημείο, προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον αιμόφυρτο 45χρονο. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση για βίντεο από τη γύρω περιοχή ενώ θα επιχειρήσουν από τη «σάρωση» των επικοινωνιών στην περιοχή να απομονώσουν ύποπτες επικοινωνίες και συνδέσεις που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στις έρευνες. Τώρα πλέον οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής επιχειρούν να… προβλέψουν τα επόμενα «προγραμμένα» συμβόλαια θανάτου.

«Βιογραφικό»

Ο Γιώργος Λίτσας είχε απασχολήσει για σωρεία αδικημάτων, όπως εκβιάσεις, εκρήξεις, προστασία, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς κ.λπ… Το 2011 το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών με τους 217 νονούς της νύχτας. Για αυτή την υπόθεση τον Ιούνιο του 2015 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13,5 ετών. Στην απόφαση είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας και είχε ζητηθεί η καταβολή εγγύησης περίπου 40.000 ευρώ την οποία δεν είχε πληρώσει ο 45χρονος και έτσι αναζητείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις Αρχές. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για αυτή την υπόθεση ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν η έκδοση της απόφασης. Ο 45χρονος ήταν… πρώην φίλος με τον 48χρονο Βασίλη Γρίβα, γνωστό ως Μπιλ, ο οποίος έπεσε και αυτός νεκρός τον Μάιο του 2017, με τους δράστες να εκτελούν το συμβόλαιο θανάτου του έξω από το σχολείο του 11χρονου γιου στα Γλυκά Νερά, με το μικρό παιδί να έχει βγει από το αυτοκίνητο λίγα δευτερόλεπτά νωρίτερα.

Το 2010, ο «Μπούμπης» είχε παρουσιαστεί αυθόρμητα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο (24-08-2010). Είχε κατηγορηθεί επίσης για την αιματηρή ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου είχε δολοφονηθεί ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος. Στις αρχές της τελευταίας δεκαετίας κατηγορήθηκε μαζί με άλλους 35 μπράβους για προστασία σε καταστήματα του Πειραιά. Απ’ αυτή τη σπείρα στη συνέχεια δολοφονήθηκαν δύο ακόμη πρωτοκλασάτα μέλη της. Ο Γεράσιμος Μαυράκης, πρώην σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου, και ο κουμπάρος του Γιώργος Αυτιάς, που είχε το ψευδώνυμο «ο βομβιστής».

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα