Η σύζυγος συμμετείχε στο φρικτό έγκλημα του παραολυμπιονίκη, υποστηρίζει ο Κούγιας

Νέα καθυστέρηση στην εκδίκαση, αλλά και αιχμές για ηθικούς αυτουργούς, που μέχρι στιγμής δεν έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, σημάδεψαν τη χθεσινή δίκη του παραολυμπιονίκη Β.Τ, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 47χρονο ξενοδόχο Μ.Λ, πριν από περίπου έναν χρόνο, μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρούσε στο Μοσχάτο.

Η ακροαματική διαδικασία προσέκρουσε σε κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Πέτρου Μαντούβαλου, ο οποίος βρισκόταν σε άλλο δικαστήριο. Ετσι, διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή, με την έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της. Την ίδια ώρα, η οικογένεια του θύματος θα ζητήσει από το δικαστήριο, μέσω του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, να εξετάσει τη συμμετοχή στο έγκλημα της 42χρονης συζύγου του ξενοδόχου, με την οποία ο Β.Τ είχε συνάψει ερωτικό δεσμό.

«Τα στοιχεία που έχουμε μας δίνουν τη δυνατότητα να ισχυριστούμε τη συμμετοχή της στο φρικτό έγκλημα» τόνισε ο κ. Κούγιας, ενώ αναφερόμενος στον 40χρονο κατηγορούμενο επεσήμανε ότι «η ενοχή του είναι δεδομένη».

«Είναι ένα έγκλημα ομολογημένο. Είναι γνωστά τα προβλήματα υγείας που έχει ο κατηγορούμενος, τα οποία όμως αφορούν την ποινική μεταχείρισή του, η οποία κατ' εμάς οφείλει να είναι σκληρότατη» πρόσθεσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής που εκπροσωπεί τους συγγενείς του 47χρονου ξενοδόχου.

Δεχόταν απειλές

Ο 40χρονος παραολυμπιονίκης είχε υποστηρίξει στην απολογία του ότι δεχόταν απειλές από το θύμα, το οποίο είχε ανοιχτά δικαστικά μέτωπα με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια των παιδιών τους. Για το μοιραίο βράδυ του Μαρτίου του 2017, που ο ξενοδόχος μπήκε στο πρακτορείο του, ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί στην απολογία του ότι βρισκόταν σε άμυνα όταν τον πυροβόλησε.

«Μου επιτέθηκε πρώτος, εγώ άρπαξα ένα όπλο που είχα για να προστατευτώ σε περίπτωση ληστείας και πυροβόλησα» είχε πει στον ανακριτή και είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του 47χρονου.

Μετά την απολογία του, ο παραολυμπιονίκης είχε τεθεί υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης, λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα