Ένοχος ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη

Ένοχος ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη

Ένοχο έκρινε το από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον αγγειοχειρουργό για τον φόνο της 36χρονης μεσίτριας τον Απρίλιο του 2017, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Ο 39χρονος άνδρας κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για «ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο», καθώς και για «περιύβριση νεκρού».

H εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που πρότεινε η υπεράσπιση του γιατρού.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς της θανούσας για τον πόνο που τους προκάλεσα, για την πράξη μου να τους αποκρύψω το γεγονός και για την αποτρόπαια πράξη μου να απομακρύνω το πτώμα της» είχε πει ο αγγειοχειρουργός στην αρχή της απολογίας του, τονίζοντας πως «δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω κακό σε ασθενή, τα όσα έγιναν ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου, ήταν σαν να πέθανα εγώ»

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο προσπάθησε να δικαιολογήσει πως μία «παράτυπη» επέμβαση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξελίχθηκε μοιραία για τη μεσίτρια, το πτώμα της οποίας βρέθηκε τον περασμένο Απρίλιο, σε κατάσταση αποσύνθεσης σε γκρεμό, στο Παλιούρι Χαλκιδικής.   Υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, αποδίδοντας τον θάνατο της γυναίκας σε ατύχημα, κατά τη διάρκεια θεραπείας αφαίρεσης κιρσών.

Ο ίδιος απέδωσε την απόφασή του να χορηγήσει στην 36χρονη αναισθητικά φάρμακα στο γεγονός ότι το είχε ζητήσει εκείνη, «επειδή είχε φόβους».   «Ήμουν απολύτως βέβαιος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Προφανώς υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου» είπε, αναφέροντας ότι ανάλογες επεμβάσεις είχε κάνει και στο παρελθόν!

Προσπαθώντας να εξηγήσει το γεγονός ότι στη συνέχεια εγκατέλειψε το πτώμα σε περιοχή της Χαλκιδικής ανέφερε: «Δεν βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ. Δεν μπορούσα να σκεφθώ ψύχραιμα. Ήμουν άλλος άνθρωπος. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Δεν είχα ξαναπάει στο συγκεκριμένο σημείο (σ.σ. όπου πέταξε το πτώμα). Την άφησα κι έφυγα. Ήμουν χαμένος τελείως», είπε στο δικαστήριο.

TO XΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

H αρχή του τέλους για την άτυχη μεσίτρια και μάνα τριών παιδιών, εκτυλίχθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η 36χρονη γυναίκα είχε πάει στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» μετά από συνεννόηση με τον αγγειοχειρουργό, προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.

Εκεί, ο 39χρονος, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την οδήγησε σε απομονωμένο χώρο και της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά.

Ο αγγειοχειρουργός,κατηγορείται πως στη συνέχεια τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου, αφού την ξεγύμνωσε την πέταξε σε γκρεμό. Η 36χρονη βρέθηκε νεκρή λίγες μέρες αργότερα, με την Αστυνομία να ταυτοποιεί το συγκεκριμένο σημείο από το gps του κινητού τηλεφώνου του γιατρού.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία επικαλείται το δικαστικό συμβούλιο, προέκυψε πως κατά την μεταφορά της η 36χρονη ήταν ζωντανή και κατά συνέπεια υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.

voria

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα