Επεισόδια και συλλήψεις στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο - Στο στόχαστρο και ο Τρούμαν

Επεισόδια με ξύλο, τραυματισμοί και συλλήψεις  κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας μαθητές και φοιτητές, ενάντια στη στρατιωτική  επέμβαση στη Συρία.

Η πορεία  ξεκίνησε λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι από τα Προπύλαια και γίνεται με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία. Με σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία – Καμία συμμετοχή της χώρας μας», φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι (Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑ) συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.

Οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών πέταξαν αυγά στις κλούβες των ΜΑΤ. Κάποιοι που αποκόπηκαν από την πορεία προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στο άγαλμα του Τρούμαν έχοντας μάλιστα και έναν τροχό! Επίσης, είχαν δέσει με σχοινιά το άγαλμα για να το ρίξουν από την θέση του.

Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν δυο προσαγωγές ενώ οι διαδηλωτές αναφέρουν ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα