Ο Καμμένος για τον βασανισμό σκύλου από οπλίτες: Να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές

Ο Καμμένος για τον βασανισμό σκύλου από οπλίτες: Να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τους οπλίτες του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι βασάνισαν έναν σκύλο μέσα στη στρατιωτική μονάδα.

Το βίντεο φρίκης κάνει τον γύρο του διαδικτύου και σύμφωνα με το militaire.gr, ο  Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος  Καμμένος ζήτησε από το ΓΕΣ να διερευνήσει άμεσα και σε βάθος την υπόθεση των στρατιωτών που εμφανίζονται σε βίντεο να πετούν ένα σκύλο σε γκρεμό. Ζητά επίσης να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται.

Επίσης σύμφωνα με ασφαλείς πηγές μετά τη διαταγή της σχετικής έρευνας από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, άρχισε διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το βίντεο φρίκης κάνει τον γύρο του διαδικτύου και -όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία- σχηματίζεται δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο βίντεο τραβήχτηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Το άτυχο σκυλάκι όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 επέζησε και έχει βρει καταφύγιο σε φιλοζωική οργάνωση.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Ράνια Σβίγκου: Καμία ανοχή στην κακοποίηση ζώων

Το σοκαριστικό βίντεο

Το βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή που δύο φαντάροι του ελληνικού στρατού ακινητοποιούν ένα αδέσποτο σκύλο και στη συνέχεια τον εκσφενδονίζουν σε γκρεμό ενώ γελάνε.

Ένας ακόμη στρατιώτης καταγράφει την βαρβαρότητα και τους μιλά. Το σκυλί ακούγεται να κλαίει καθώς πέφτει από το ύψος, αλλά δεν είναι γνωστή η κατάληξή του.

Η σκηνή φέρεται να διαδραματίζεται σε κάποιο φυλάκιο μέσα σε στρατόπεδο. Δεν είναι επιβεβαιωμένο το πού, αλλά πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι σε στρατόπεδο στα Ιωάννινα.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και το ΓΕΣ. Το μόνο σίγουρο είναι πως χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξοργιστεί και δεν θα αφήσουν το περιστατικό να ξεχαστεί απαιτώντας την τιμωρία των δραστών.

Ήδη διακινούνται δεκάδες μηνύματα στα social media που καλούν τον κόσμο να δώσει πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών.

Aρκετοί χρήστες έχουν αναγνωρίσει τους δύο φαντάρους και δίνουν συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία για το ποιοι είναι οπότε αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην γίνει διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα