Γέμισαν οι παραλίες λόγω ζέστης και ξύπνησε ο φόβος της πετρελαιοκηλίδας

Γέμισαν οι παραλίες λόγω ζέστης και ξύπνησε ο φόβος της πετρελαιοκηλίδας

Ο ήλιος και η υψηλή - για την εποχή- θερμοκρασία... γέμισαν σήμερα τις παραλίες των νοτίων προαστίων. Πολλοί περιορίστηκαν στην ηλιοθεραπεία, ενώ δεν έλειψαν οι θαρραλέοι που έκαναν και τις βουτιές τους.

Η εικόνα των λουόμενων… ξύπνησε μνήμες από την τεράστια θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό. Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν τα νερά είναι καθαρά και κατά πόσο είναι ασφαλές το κολύμπι.

Κολυμπήστε άφοβα

Οι δήμαρχοι του Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, και Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, με δηλώσεις τους τονίζουν ότι το κολύμπι στις παραλίες τους είναι ασφαλές.


«Επειδή με ρωτάνε πολλοί αν τα νερά έχουν καθαρίσει, πια με τις διαδικασίες που έγιναν από τις εταιρίες καθαρισμού έχει αποκατασταθεί η κατάσταση, εκτιμώ δηλαδή ότι είναι πια ασφαλές να μπορούμε να κολυμπάμε στα νερά μας άφοβα» δήλωσε στο ΝΟΤΙΑ.GR , ο Ανδρέας Κονδύλης.

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Χατζηδάκης, με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες κολυμβητές του δήμου ότι «σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.Δ1(δ)/Γ.Π. οικ. 94670/20-12-2017 Απόφ. του Υπουργού Υγείας (ΑΔΑ: 70ΡΗ465ΦΥΟ-6ΝΑ) ήρθη η απαγόρευση κολύμβησης στις ακτές Έδεμ, Μπάτης, Φλοίσβος, κατόπιν τούτου ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ καθ’ όλο το μήκος των ακτών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου».

notia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα