Ψάχνουν για το παρανοϊκό δολοφόνο ιερόδουλων

Τον κατ' εξακολούθηση ψυχοπαθή δολοφόνο που διεγείρεται στην ιδέα του θανάτου και του αίματος και έχει σφάξει δύο ιερόδουλες, την 57χρονη Ζάνα στην οδό Αλκιβιάδου 16Γ και την 60χρονη Μαρίνα στην οδό Λιοσίων 67, αναζητά από το ξημέρωμα της 30ής Δεκεμβρίου η αστυνομία. Την ώρα που ο άγνωστος διεστραμμένος και σαδιστής ψάχνει το επόμενο θύμα του οι αξιωματικοί της Ασφάλειας «φιλοτεχνούν» το ψυχολογικό του προφίλ και μέσα από σκόρπιες και αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες προσπαθούν να περιορίσουν την ακτίνα του δολοφονικού του πεδίου.

Με δύο τρόπους: Ο πρώτος είναι να βρουν τις ιερόδουλες που δουλεύουν μόνες τους και να τις πείσουν να προσλάβουν βοηθητικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περισσότερα από τέσσερα ή πέντε μοναχικά «σπίτια» οι ιέρειες του νόμιμα πληρωμένου έρωτα τρομοκρατημένες αρχίζουν να παίρνουν τα μέτρα τους. Ο δεύτερος τρόπος είναι να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν από τον τόπο του εγκλήματος ή από άλλες επιθέσεις και παρεμφερή αναίμακτα περιστατικά, ώστε να φτιάξουν το σκίτσο του μανιακού με το μαχαίρι και να τον βαφτίσουν.

Ο «μελαχρινός», ο «εύσωμος», ο «σημαδεμένος», ο «εμφανίσιμος» και άλλα παρόμοια επίθετα μπορεί να βοηθήσουν στην αναγνώρισή του. Η αστυνομία βάσει μαρτυριών εξετάζει ήδη δυο τρεις περιπτώσεις ληστειών σε οίκους ανοχής από αλλοδαπούς.

Επίσης, στο μικροσκόπιο έχει μπει και η μαρτυρία Ελληνίδας ιερόδουλης, ηλικίας 50-60 ετών, που διατηρεί οίκο ανοχής σε υπόγειο κοντά στην πλατεία Αμερικής που μπορεί να συμπίπτει με περιστατικό τρόμου σε «σπίτι» επί των οδών Ιωνίας και Αγίου Μελετίου. Σύμφωνα με αυτήν, μελαψός γύρω στα 30, δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη δεύτερη άγρια δολοφονία -της 57χρονης Ουκρανής Ζάνα (ψευδώνυμο του θύματος)- στην οδό Αλκιβιάδου 16Γ, επισκέφτηκε την ιερόδουλη και με την απειλή μαχαιριού (κάτι που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί) την τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο. Η γυναίκα διέφυγε της μανίας του και του πέταξε μια καρέκλα, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή. Στην οδό Αγίου Μελετίου κάμερα ασφαλείας φέρεται να έχει καταγράψει ένα παρόμοιο συμβάν επίθεσης από δράστη που άρπαξε Ελληνίδα ιερόδουλη από το λαιμό και της μάτωσε το στόμα.

Πέραν των περίεργων αυτών περιστατικών, οι αστυνομικοί αυτές τις ώρες έχουν υπόψη τους εφιαλτικά δεδομένα που χαρακτηρίζουν -σε πολλές περιπτώσεις- την προσωπικότητα κατά συρροή δολοφόνων (serial killer), σύμφωνα με τη διεθνή εγκληματολογική πρακτική.

  • Οι ψυχοπαθείς δολοφόνοι σκοτώνουν γιατί τους αρέσει και το κυριότερο είναι ότι δεν σταματούν ποτέ να σκοτώνουν.
  • Νιώθουν ικανοποίηση να βλέπουν το θύμα να σφαδάζει από τον πόνο.
  • Χαρακτηρίζονται ως ευφυείς και εμφανίσιμοι.
  • Είναι κινητικά άτομα, ικανά να διανύσουν χιλιόμετρα για να βρουν το επόμενο θύμα τους.
  • Διαλέγουν τοποθεσία αιματηρής δράσης, ώστε να αισθάνονται άνετοι και ασφαλείς. Πολλές φορές, μάλιστα, μένουν κοντά στα μέρη της σφαγής.
  • Εχουν κακοποιηθεί κάποια στιγμή στην παιδική τους ηλικία από τη μητέρα τους ή έχουν δει τη μητέρα τους να κυλιέται στο βούρκο της αμαρτίας και να εναλλάσσει με πρόστυχο τρόπο τους ερωτικούς της συντρόφους.
  • Σκοτώνουν την πόρνη την ώρα της ερωτικής επαφής, ενώ παράλληλα μπορεί να διατηρούν μια φυσιολογική σχέση με γυναίκα.
  • Σπανίως, όμως, αισθάνονται σεξουαλική ικανοποίηση, αφού έχουν ψύχωση με την αυτοϊκανοποίηση.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα