Νίκος Μιχαλολιάκος: Επιστρέφει στην φυλακή ο καταδικασμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Νίκος Μιχαλολιάκος: Επιστρέφει στην φυλακή ο καταδικασμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη και οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, το οποίο ακύρωσε την αποφυλάκισή του.
Ο πρώην αρχηγός της Χρυσής Αυγής συνελήφθη στο σπίτι του στην Πεύκη το μεσημέρι της Δευτέρας (3/6) και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λαμίας.

Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών
Οι δικαστές, που έκριναν σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και αποφάσισαν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή 13 ετών και 6 μηνών με βάση την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που είχε κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και ο ίδιος είχε διευθυντικό ρόλο.

Την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, διακόπτοντας την κράτησή του με την επιβολή περιοριστικών όρων, μεταξύ των οποίων απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Το δικαστικό συμβούλιο των εφετών, συμφωνώντας με τον αρμόδιο εισαγγελέα, έκρινε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά τη δίκη και την καταδίκη του και ως εκ τούτου εμφανίζεται αμετανόητος και εξ αυτού ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Μετά από αυτήν τη δικαστική εξέλιξη εξαφανίζεται το πρωτόδικο βούλευμα, αναβιώνει η καταδίκη του και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα