Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Ανείπωτη πρόκληση Γεωργιάδη για τους VIP του Conference

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Ανείπωτη πρόκληση Γεωργιάδη για τους VIP του Conference

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα σε έναν λαό που δεν βρίσκει ούτε ράντζο να ξαπλώσει αλλά και στους αεικίνητους υγειονομικούς που τρέχουν να περιθάλψουν τους πάντες μέσα σε ένα υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο ΕΣΥ.

Κι αυτό με αφορμή την κατακραυγή των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) για την απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για... πριβέ 24ωρη λειτουργία επί τριήμερο του ισχυρότερου νοσοκομείου της χώρας, «Ευαγγελισμός», για VIP επισκέπτες στον τελικό του Conference League, που διαμένουν σε συγκεκριμένα υπερπολυτελή ξενοδοχεία. 

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ:

«Ως προς διάφορες αναρτήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με την οδηγία της διοικήσεως του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την διεξαγωγή του Τελικού του Conference Cup στις 29 Μαΐου τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής: Σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στην Χώρα μας, από την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών το Νοσοκομείο Αναφοράς που δηλώνεται από τις Ελληνικές Αρχές είναι ο Ευαγγελισμός. Πάντοτε δηλ. οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο. Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός. Κατά συνέπεια όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές».

 

«Ανείπωτη πρόκληση»
Για «ανείπωτη πρόκληση» από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργού με την ανάρτηση του κάνει λόγο μιλώντας στην efsyn.gr ο Ηλίας Σιώρας, συνταξιούχος καρδιολόγος και τέως πρόεδρος επί σειρά ετών του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

«Εάν δίπλα στον VIP φίλαθλο ασθενεί ένας άλλος φίλαθλος που δεν είναι VIP και δεν διαμένει σε ένα από τα τρία περιβόητα ξενοδοχεία τι θα συμβεί; Ο ένας θα περιμένει 24 ώρες και ο άλλος 4 λεπτά», διερωτάται. «Και οι πολίτες που καθημερινά περιμένουν ώρες ατελείωτες λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας τι μήνυμα να εισπράξουν πάλι, ότι μόνο οι έχοντες θα βρίσκουν την υγεία τους; Όπου φτωχός και η μοίρα του». 

«Το να οριστεί ένα νοσοκομείο αναφοράς σε μία διοργάνωση και μάλιστα διεθνής είναι κάτι που είθισται. Το να γίνεται τόσο συγκεκριμένος ο κόσμος που θα δεχτεί, δηλαδή οι VIP, και μάλιστα «κατά απόλυτη προτεραιότητα» και από συγκεκριμένα ξενοδοχεία δεν είναι κάτι που γίνεται. 

Και αποτελεί απάνθρωπη χυδαιότητα όταν αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο που βλέπουμε τι γίνεται με τον λαό στοιβαγμένο στα δημόσια νοσοκομεία. Δεν είναι μόνο απαράδεκτο είναι φρικιαστικό και πρέπει να ξεσηκώσει τον κόσμο», υπογραμμίζει ο Ηλίας Σιώρας. 

Και πρακτικά
Και πρακτικά μας λέει, γνωρίζει ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση του τι σημαίνει να έχεις σε 24ωρη εφημερία επί 3 μέρες τον «Ευαγγελισμό»; Χρειάζεται επί 72 συνεχόμενες ώρες να βρίσκονται σε επιφυλακή όλα τα εργαστήρια, οι απεικονιστικοί μέθοδοι (μαγνήτες κλπ) και οι άνθρωποι τους και όλοι οι καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί κλπ. Και φυσικά νοσηλευτές. Με τι προσωπικό θα συμβεί αυτό; 

Ακόμα διερωτάται αν τις μέρες αυτές ο «Ευαγγελισμός» θα βγει από το πρόγραμμα των εφημεριών του λεκανοπεδίου. Κι αν ναι αυτό σημαίνει ότι το βάρος των περιστατικών θα σηκώσουν τα υπόλοιπα νοσοκομεία που εφημερεύουν. Καταλαβαίνει ο υπουργός Υγείας τι εικόνα θα έχουν τα συνεφημερεύοντα νοσοκομεία τις μέρες αυτές; Τέλος, την τέταρτη μέρα, μετά τις τρεις που ορίζει η απόφαση της κυβέρνησης του για απόλυτη προτεραιότητα των VIP θα βγει να κάνει την κανονική του εφημερία ο «Ευαγγελισμός» με τι κουράγια, με τι προσωπικό;

Όλοι με VIP εισιτήριο 
«Τελικά ο υπουργός Υγείας», συνοψίζει ο Ηλίας Σιώρας «μας προτρέπει όλους να αποκτήσουμε ένα VIP εισιτήριο για τον τελικό της Conference League και να διαμείνουμε σε ένα από τα τρία πολυτελή ξενοδοχεία αν θέλουμε να έχουμε περίθαλψη»... 

πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα