Σπαρτιάτες: Έντεκα βουλευτές και ο Κασιδιάρης θα δικαστούν για εξαπάτηση εκλογέων στις 19 Ιουνίου

Σπαρτιάτες: Έντεκα βουλευτές και ο Κασιδιάρης θα δικαστούν για εξαπάτηση εκλογέων στις 19 Ιουνίου

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου προκειμένου να δικαστούν για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου οι 11 εκλεγμένοι βουλευτές με το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Μαζί τους θα δικαστεί για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό και ο έγκλειστος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ακόμη στο εδώλιο θα καθίσει και ένας δικηγόρος,  ο οποίος το βράδυ των εκλογών διέθεσε το γραφείο του από όπου έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις των «Σπαρτιατών».

Η παραπομπή σε δίκη των 13 συνολικά κατηγορουμένων αποφασίστηκε μετά από την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός είχε διενεργήσει πολύμηνη ποινική έρευνα μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας.

Στις αναφορές του ο κ. Στίγκας έκανε λόγο για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, «φωτογραφίζοντας» τον Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διενήργησε η κ. Αδειλίνη, προέκυψε ότι Ηλ. Κασιδιάρης ήταν στην ουσία ο πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» και είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές του παραπάνω κόμματος.

Ο έγκλειστος για την υπόθεση της  Χρυσής Αυγής φέρεται να ήταν αυτός είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει.

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα