Κυριάκος Μητσοτάκης: Live η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ΣΚΑΙ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Live η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ΣΚΑΙ

Το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή ήταν ανατριχιαστικό αλλά και αποκαλυπτικό, τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε γίνεται ο ναός της Δημοκρατίας να μετατρέπεται σε χώρο του μποξ, ενώ έκανε λόγο για ανάχωμα Δημοκρατίας σε τέτοια φαινόμενα.

«Ήταν ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό. Δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να γίνεται αρένα μποξ. Να συγχαρώ τον πρόεδρο της Βουλής για τα αντανακλαστικά του. Παράλληλα, ήταν αποκαλυπτικός καθώς φάνηκε τι συμβαίνει στην ακροδεξιά πολυκατοικία, ή αυθαίρετο καλύτερα, μοιάζει αυτό το συνονθύλευμα των κομμάτων που έχουν εισέλθει στη Βουλή. Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιους πρεσβεύουν αυτά τα κόμματα».

Παράλληλα υπενθύμισε πως οι Σπαρτιάτες τέθηκαν εκτός ευρωεκλογών μετά από ρύθμιση που προώθησε η Νέα Δημοκρατία ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως ο φασισμός πρέπει  να αντιμετωπίζεται με πράξεις και ήμασταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Για το ΣΥΡΙΖΑ και αν υπάρχει «επικοινωνία» με την ακροδεξιά τόνισε πως «είχε συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά του Πάνου Καμένου. Είμαστε ανάχωμα δημοκρατίας απέναντι σε τέτοια κόμματα. Οι απειλές από τον κύριο Βελόπουλο και οι προτροπές, όσων έκαναν μια κοινοβουλευτική επιτροπή, είναι απαράδεκτες. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν έτσι την πίστη. Πλησιάζει το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Είναι ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης».

Για τον Κυριάκο Βελόπουλο τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να πω περισσότερα. Οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και όλοι είδαμε τι έγινε στη Βουλή. Καταλήγει κάποιος σε συμπεράσματα, για το τι εκφράζουν αυτά τα κόμματα. Υπάρχουν πολλοί γιαλαντζί πατριώτες, του γλυκού νερού. Ο πατριωτισμός είναι μια δύσκολη άσκηση».

Για τους ψήφους των «Σπαρτιατών»: «Βρεθήκαμε απέναντι τους με πράξεις, όχι με λόγια. Δόθηκε με σαφήνεια η απάντησή μας. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για το γεγονός πως το μόρφωμα αυτό είναι εκτός Ευρωεκλογών».

 «Πάντα υπήρχαν κόμματα δεξιά της ΝΔ και δεν έπαιρναν ευκαταφρόνητο ποσοστό. Ταυτόχρονα υπάρχει μια συνολική τάση της ακροδεξιάς. Αυτό έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Η χώρα μας είναι η μόνη που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Περιορίσαμε στο ελάχιστο της ροές, φυλάξαμε τα σύνορά μας και αλλάξαμε όλη την πολιτική της ΕΕ σε αυτό το ζήτημα. Η προσέγγιση με την Τουρκία γίνεται με τους όρους μας. Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες μας».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα