Κωνσταντίνος Φλώρος: Αντιμετωπίζει κάθειρξη έως δέκα χρόνια μετά τις μπουνιές στον Γραμμένο στη Βουλή – Όλο το χρονικό

Κωνσταντίνος Φλώρος: Αντιμετωπίζει κάθειρξη έως δέκα χρόνια μετά τις μπουνιές στον Γραμμένο στη Βουλή – Όλο το χρονικό

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά τις μπουνιές που έδωσε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ο οποίος κρατήθηκε για αρκετή ώρα στο φρουραρχείο της Βουλής, μεταφέρεται αυτή την ώρα με την αυτόφωρη διαδικασία στη ΓΑΔΑ.

 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Κωνσταντίνος Φλώρος θα παραπεμφθεί με το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ότι «όποιος με βία η απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, τη Βουλή την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση παράλειψη η ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους, άρα και της Βουλής, κατά την άσκηση καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη».

Όπως είπε ο κ. Τασούλας στην προκειμένη περίπρωση υπάρχει βιαιοπραγία κατά την άσκηση καθηκόντων. «Το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε την φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί να έρθει εδώ εκλεγμένο μέλος της Βουλής το οποίο θα χρεοκοπήσει άλλο μέλος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Θα επεκτείνουμε την φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές», είπε σε νέα του παρέμβαση μετά τα όσα πρωτοφανή συνέβησαν.

Ο κ. Τασούλας συμπλήρωσε ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, θα παραπεμφθεί ο δράσης της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα, επειδή προβλέπεται κάθειρξη.

«Έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της δεύτερης εκδοχής του άρθρου 157, η εκδοχή της βιαιοπραγίας, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την βασιλεία που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος», τόνισε.

 
Το χρονικό του πρωτοφανούς περιστατικού

Το περιστατικό έγινε παρουσία αστυνομικών και βουλευτών, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης να  μεταφέρεται στο ιατρείο της Βουλής.

 Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή οι δυο τους είχαν προσωπικά από την εποχή που ήταν ο ίδιος στην Ελληνική Λύση.

Ο καυγάς, όπως μεταφέρθηκε από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, ξεκίνησε κατά την συζήτηση της άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου ύστερα από μήνυση του Ευστάθιου Φλώρου.

Την ώρα που ο Κωνσταντίνος Χήτας ήταν στο βήμα και ανέφερε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Βελοπουλος τάσσεται υπέρ της άρσης της ασυλίας του, ο ανεξάρτητος βουλευτής του είπε ότι αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές. 

Β. Γραμμένος :  Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε
Β. Γραμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε παώ και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@

O Κωνσταντίνος Φλώρος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναζε προς τον Βασίλη Γραμμένο «δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κ@@@@@@» και «εσύ θα βρίσεις τη μάνα μου ρε κ@@@@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@@@@! Τη μάνα μου μου ρε ; Θα σε γ@@@@@

Οι δύο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα και τότε ο Κωνσταντίνος Φλώρος τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής μίλησε για τραμπούκικη συμπεριφορά που δεν δικαιολογείται. “Ο άνθρωπος διαφέρει από τα ζώα στην κρίση και τη λογική, που δυστυχώς κάποιοι εδώ μέσα δεν διαθέτουν. Πόσα ψέματα μπορεί να πει κάποιος για να δικαιολογήσει μια πράξη βίας;”, διερωτήθηκε για να προσθέσει ότι δεν περίμενε ποτέ ότι άνθρωποι επαναλαμβάνουν πράξεις που έχουν να κάνουν με ζωώδη ένστικτα. “Όσοι θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα να βγουν στη ζούγκλα και να συμπεριφέρονται έτσι”, είπε. “Εδώ είναι Κοινοβούλιο, όποιος θέλει να τραμπουκίσουμε, έξω από εδώ”, ανέφερε.

“Καταδικάζουμε το τραγικό περιστατικό, όπως καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται”, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και ζήτησε μεγαλύτερη ποινή από αυτή που επιβλήθηκε στον Κωνσταντίνο Φλώρο.

.topontiki.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα