Βορίδης για Τέμπη: Η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορεί για να μη συγκαλυφθεί τίποτε – Τι απάντησε για Προανακριτική

Βορίδης για Τέμπη: Η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορεί για να μη συγκαλυφθεί τίποτε – Τι απάντησε για Προανακριτική

Την πρόβλεψη ότι «η κυβέρνηση θα βγει, όχι απλώς συμπαγής, ενδεχομένως και ενισχυμένη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», έκανε ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

«Θα δούμε» για Προανακριτική
Στη συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στο αίτημα της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμμαχία, Βούλας Κεχαγιά για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα, κληθείς να πάρει θέση στη σημερινή πρόσκληση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, ο Μάκης Βορίδης απάντησε ότι «θα δούμε αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία» ενώ ζήτησε να κατατεθεί το αίτημα.

«Ας το καταθέσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και θα δούμε αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία, διότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο προτάσεις για σύσταση προκαταρκτικής τις οποίες η Βουλή απέρριψε. Έχουν κατατεθεί για τα ζητήματα της 717. Αυτό απερρίφθη. Στην κυρία Κεχαγιά απαντάω, αν πιστεύουνε αυτά που λένε, να καταθέσουν την πρότασή τους, να δούμε το περιεχόμενο τους, τα νεότερα στοιχεία και να τα αξιολογήσουμε». 

Παραθέτοντας, αναλυτικώς, τα πολιτικά κέρδη που, όπως ισχυρίστηκε, αποκόμισε η Νέα Δημοκρατία από την τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε, μετά την εκτίμηση για αριθμητική ενίσχυση, ότι «ένα επικοινωνιακό έλλειμμα ως προς τη θέση της κυβερνήσεως, το οποίο υπήρχε, αναπληρώνεται με αυτές τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις».

«Από πού κρύφτηκε ο Καραμανλής;»
Στην αντιπολιτευτική μομφή, ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλή κρύβεται, απάντησε εκ νέου ότι «ο Καραμανλής πήγε και κατέθετε, σε μετάδοση, 8,5 ώρες στην εξεταστική επιτροπή. Από πού κρύφθηκε ο Καραμανλής;».

Προσέθεσε δε ότι, κατά την άποψή του, ορθώς δεν παρέστη ο πρώην υπουργός στη συζήτηση της Ολομέλειας για τα αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί, από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να μη συγκαλυφθεί τίποτε», ισχυρίστηκε ακόμη ο Μάκης Βορίδης υπενθυμίζοντας ότι από τα πρώτα 24ωρα συστάθηκε επιτροπή, το πόρισμα της οποίας χρησιμοποιείται σήμερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κι ακόμη, «διαπιστώνεται στην πορεία της ανακρίσεως ότι ενώ υπάρχουν ιδιωτικές συνομιλίες, για τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν επιτρέπεται η άρση του απορρήτου της επικοινωνίας -και γίνεται η άρση. Αυτά σας φαίνονται για συγκάλυψη;», έθεσε το ερώτημα.

Ενώ ειδικώς για τις συνομιλίες των στελεχών του σιδηροδρόμου (αφαίρεση συνομιλιών, μοντάζ, διάθεση κ.ο.κ.) ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε «να ελεγχθεί. Δεν έχω ιδέα, αλλά όσοι έχουν πρόσβαση, να ελεγχθούν. Την κυβερνητική πρόθεση”όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση” δεν μπορώ να την καταλάβω».

Στο σημείο αυτό, επίσης, ανέφερε ότι «αυτός που λέει ότι δεν υπάρχει πολυφωνία στην Ελλάδα, αρκεί να πάει στο περίπτερο, να ανοίξει την τηλεόραση, τα social και το διαδίκτυο. Ακούγονται τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό».

Καρφιά στο «Βήμα» με αναφορές στο Documento
Ενώ, μετά τη γενική αυτή παρατήρηση, δήλωσε για το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα: «Μια έγκριτη εφημερίδα δημοσίευσε αυτό που, κατά την άποψή μας, είναι ένα απολύτως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Έρχεται σε μια ευαίσθητη χρονική στιγμή, γιατί συζητάμε ένα ευαίσθητο θέμα».

Παρατήρησε δε, ότι ακόμη και «τα πιο σκληρά αντιπολιτευόμενα μέσα στην κυβέρνηση, ακραία αντιπολιτευόμενα μέσα, η εφημερίδα “Documento” φερ’ ειπείν» επικοινωνούν πριν τη δημοσίευση επικοινωνούν για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. «Εδώ, κανένα τηλεφώνημα», προσέθεσε.

«Προσυνεννόηση»
Συνέχισε δε, επισημαίνοντας ότι «τέσσερις ώρες μετά, ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε ότι το ποτήρι ξεχείλισε και θα κάνει πρόταση δυσπιστίας για να πέσει η κυβέρνηση».

Επικαλούμενος, όσα δήλωσε χθες ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς για συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης εδώ και ημέρες, ο Μ. Βορίδης συμπέρανε: «Άρα, γίνεται προσυνεννόηση, υπάρχει και το δημοσίευμα, και εξαιτίας αυτού αποφασίζουν την πρόταση δυσπιστίας».

Κλείνοντας τη σχετική απάντηση υπογράμμισε, πάντως, και την αντιδιαστολή απόψεων μεταξύ των κ.κ. Ανδρουλάκη και Παππά.

«Κοινωνική συνάντηση η επίσκεψη υπουργών στο σπίτι του Μαρινάκη»
Απαντώντας στα δημοσιεύματα για συνάντηση που είχαν δύο υπουργοί στην οικία του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε πως ήταν μια «κοινωνική συνάντηση που ήταν και άλλοι άνθρωποι, η κοινωνική συνάντηση μετατρέπεται σε πολιτικό ζήτημα». Όμως, παρατήρησε, «στη μία περίπτωση έχω πολιτικό αποτέλεσμα, την πρόταση δυσπιστίας, στην άλλη περίπτωση (σ.σ. αυτήν της συνάντησης) ποιο είναι το πολιτικό αποτέλεσμα;». Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «οι επιχειρηματίες του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης έχουν τη δουλειά τους να κάνουν, η κυβέρνηση έχει τη δική της δουλειά».

Νέα επίθεση σε Κωνσταντοπούλου
Η συνέντευξη έκλεισε με την αντιπαράθεση που είχε στη Βουλή χθες με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας: «Πρέπει να έχουμε ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει τους συγγενείς τους, τα παιδιά τους, και είναι σε μια δραματική κατάσταση. Πρέπει και η κυρία Κωνσταντοπούλου, όλοι πρέπει να έχουν. Όχι μόνο οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Τι είδους ευαισθησία είναι αυτή όταν ακούς έναν άνθρωπο στο Κοινοβούλιο και αρχίζει και αναφέρεται στις σορούς, σε ανθρώπινα μέλη, σε σκηνές και εικόνες προφανώς εξαιρετικά σκληρές στον τόπο του δυστυχήματος και να κάνει αυτή τη χυδαία εκμετάλλευση αυτού του πόνου;», διερωτήθηκε και κατέληξε κάνοντας λόγο για το «πιο ακραίο πράγμα στη ζωή μου. Είμαι πάρα πολλά χρόνια στη Βουλή. Έχω ζήσει σκληρότατες κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις, τέτοια χυδαιότητα δεν έχω συναντήσει στη ζωή μου».

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα