Τέμπη: Σήμερα η ομιλία Καραμανλή στη Βουλή – Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για μπάζωμα λέει ο Τριαντόπουλος

Τέμπη: Σήμερα η ομιλία Καραμανλή στη Βουλή – Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για μπάζωμα λέει ο Τριαντόπουλος

Εν αναμονή της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή, σήμερα το απόγευμα, συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους, για δεύτερη ημέρα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

 Οι κόντρες διαδέχονται η μια την άλλη με τους βουλευτές της πλειοψηφίας να επιχειρούν να διώξουν από πάνω τους τον μουτζούρη, εγκαλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου. 

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος που έχει μπει στο στόχαστρο των συγγενών των θυμάτων καθώς φέρεται να κατονομάστηκε ως ο έχων το γενικό πρόσταγμα για το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς και μίλησε για fake news και ψέματα. «Όλες οι ενέργειες έγιναν βάση ειδικού σχεδίου ανθρώπινων απωλειών από επιχειρησιακούς παράγοντες», είπε, πυροδοτώντας αντιδράσεις. 

Ο Διονύσης Καλαματιανός τον προκάλεσε να αποσαφηνίσει εάν επιθυμεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, δίνοντας σαφείς απαντήσεις για το τι εννοούσε  όταν έλεγε για την «αποκατάσταση του χώρου της τραγωδίας».    

«Οι απαντήσεις θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη», απάντησε για να συμπληρώσει ότι «δεν υπάρχουν εντολές, αλλά πρωτόκολλα και προβλεπόμενες διαδικασίες», αρνούμενος ότι συμμετείχε στις συνεδριάσεις του συντονιστικού.  

«Συνολικώς 300 κυβικά χώματος μεταφέρθηκαν ενώ ψάχναμε ακόμα νεκρούς. Να τα πείτε και Δικαιοσύνη. Να μην υπάρχει καμία σκιά. Να λογοδοτήσετε εκεί, θέλετε;», ήταν το ερώτημα του Διονύση Καλαματιανού. 

«Είστε κατηγορούμενοι, εδώ ήρθατε να απολογηθείτε και να λογοδοτήσετε», είπε απευθυνόμενη στα μέλη της κυβέρνησης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα.

Αχτσιόγλου κατά κυβέρνησης – Κασσελάκη
Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Εφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που συνυπέγραψε και η Νέα Αριστερά.

Η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εργαλειοποιεί μονταζιέρες για να επιτύχει τη συγκάλυψη.

«Γιατί στις 9.3.24 ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται σε αυτό το ηχητικό – ακούγοντας τους διαλόγους αισθάνθηκα ντροπή και οργή, είπε. Σε ποιους διαλόγους αναφέρεται ο πρωθυπουργός, στους παραποιημένους που η ΕΡΤ από τις 4 Μαρτίου είχε πει ότι είναι παραποιημένος;», διερωτήθηκε κι στρέφοντας τα πυρά της και στον Χρήστο Τριαντόπουλο είπε ότι επιχείρησε με τις γνωστές υπεκφυγές να ρίξει την ευθύνη σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο στόχαστρο της Έφης Αχτσιόγλου μπήκε και ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας ότι με τις αλλοπρόσαλλες και ασόβαρες δηλώσεις του δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση. «Δεν αξίζει στη χώρα αυτή η αξιωματική αντιπολίτευση πασαδόρος», είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα