Τέμπη: Το μοντάζ στις δύο συνομιλίες μεταξύ μηχανοδηγών και σταθμάρχη – Απειλές δέχεται ο σταθμάρχη

Τέμπη: Το μοντάζ στις δύο συνομιλίες μεταξύ μηχανοδηγών και σταθμάρχη – Απειλές δέχεται ο σταθμάρχη

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά τον σάλο από την αποκάλυψη του «Βήματος» για μονταζιέρα στα Τέμπη.

Η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για οικονομικά συμφέροντα που υπαγόρευσαν την μομφή στην κυβέρνηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρεται ευθέως στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Στην πρόταση δυσπιστίας τα τέσσερα κόμματα του προοδευτικού τόξου καταγγέλλουν την κυβέρνηση συνολικά για την καταρράκωση του Κράτους Δικαίου στη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να καλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε διπλές κάλπες τον Ιούνιο με διεθνείς παρατηρητές.

Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο όπου φυλάσσονταν όλα τα καταγραφικά του ΟΣΕ για την περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, που εκλάπησαν για να μονταριστούν βρίσκεται στην περιοχή Μεζούρλο και είναι σε απόσταση 500 μέτρων από τον σταθμό στην Λάρισα.

Από εκεί κάποιοι πήραν με ένα στικάκι και παρέδωσαν, αφενός μεν στην αστυνομία, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες και μετά από 3 μέρες κάποιοι άλλοι παρέδωσαν κάποια άλλα μηνύματα τα οποία ήταν μονταρισμένα.

Στην εξεταστική επετράπη είχε βγει ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, κ. Τερεζάκης και είχε πει πως εκείνος με έναν αστυνομικό παρέδωσε τα στοιχεία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Τερεζάκης δεν παρέδωσε τις συνομιλίες όπως διατείνεται, αλλά  παρέδωσε τα ίχνη κίνησης που είχαν οι συρμοί πάνω στον πίνακα που υπάρχει στον ΟΣΕ και υπήρχε κατά ένα μέρος και στην Λάρισα και παρέδωσε αυτά και όχι τις ηχογραφημένες συνομιλίες.

Οι ηχογραφημένες συνομιλίες παραδόθηκαν με εντολή του τότε διευθύνοντα συμβούλου κ. Πατέρα προς τον κ. Στουρνάρα πριν ο πρώτος παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα αρχείο με αριθμό πρωτοκόλλου 67 και ένα με αρ. πρωτοκόλλου 68 και είναι η κάτωθι συνομιλία:

Η συνομιλία στο νούμερο 68 αφορά σε συνομιλία αφορά σε συνομιλία με μηχανοδηγό τοπικής αμαξοστοιχία και όχι με τον μηχανοδηγό της «μοιραίας» αμαξοστοιχίας.

Σήμερα θα καταθέσουν κίνηση κατά παντός υπευθύνου – του ΟΣΕ και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή ην υπόθεση – οι μηχανοδηγοί μέσω του σωματείου τους.

Το μοντάζ στις δύο συνομιλίες μεταξύ μηχανοδηγών και σταθμάρχη – Απείλές δέχεται ο σταθμάρχης από το Παλαιοφάρσαλο
 
Μάλιστα ο σταθμάρχης από το Παλαιοφάρσαλο, κ. Ζήνδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγε την προηγουμένη εβδομάδα στον εισαγγελέα και να έχει δώσε εκ νέου κατάθεση και μάλιστα, φέρεται να δέχεται απειλές, βάζοντάς του τραγούδια που αφορούν σε ατυχήματα με τρένο.

Μπαλάσκας για Τέμπη: «Ο χώρος έπρεπε αμέσως να ”αποστειρωθεί” μετά το δυστύχημα»
Ερωτηθείς ο Σταύρος Μπαλάσκας αν μπορεί η αστυνομία να δώσει εντολή για μία ενέργεια χωρίς να έχει προηγηθεί μία άλλη εντολή απάντησε «στο πρώτο μισάωρο με 40λεπτο μπορεί».

Αν ο χώρος της σιδηροδρομικής σύγκρουσης την ημέρα του δυστυχήματος περιφρουρήθηκε σαν χώρος που έγινε έγκλημα ο Σταύρος Μπαλάσκας σημείωσε «’’στο παιχνίδι’’ η αστυνομία ήταν πολύ λίγο, ο χώρος έπρεπε αμέσως να ”αποστειρωθεί” μετά το δυστύχημα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα