Φρέντι Μπελέρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές

Φρέντι Μπελέρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές

Ο Φρέντι Μπελέρης πιθανότατα να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι εκτίει την ποινή-κόλαφο που του επέβαλλε το αλβανικό δικαστήριο.

Η απόφαση-κόλαφος της αλβανικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις- για την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη σε δύο χρόνια φυλάκιση, προκειμένου να μην αναλάβει τη δημαρχία της Χειμάρρας, έχει διαταράξει σε σημαντικό βαθμό τις σχέσεις της χώρας μας με την γείτονα.

Παρά τις πιέσεις, το ψήφισμα καταδίκης της αλβανικής κυβέρνησης από το ευρωκοινοβούλιο, και τη διατάραξη των διεθνών σχέσεων, που επηρεάζει και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, όσο και παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, όπως φαίνεται ο Έντι Ράμα βάζει πάνω από όλα τον προσωπικό του σχεδιασμό για την Χειμάρρα, που αποτελεί κοιτίδα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Η κυβέρνηση ωστόσο φαίνεται ότι βρήκε έναν άλλον τρόπο για να «επαναφέρει» τον Φρέντι Μπελέρη στην πολιτική, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, αυτό του ευρωκοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ που επικαλείται την πλευρά των συγγενών του Μπελέρη, αυτός θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ενώ όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μια έντονα συμβολική και όχι μόνο ενέργεια στήριξης, στον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Άλλωστε η πλευρά Μπελέρη δεν τα παρατά απέναντι σε αυτή την αδικία. Πολύ πιθανόν, το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνει προσφυγή στο ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που θα κληθεί να εξετάσει την απόφαση καταδίκης του από το αλβανικό δικαστήριο.

πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα