Το πολιτικό δράμα της Ασημακοπούλου: Ο Σαμαράς δεν της απαντάει, καμία επικοινωνία με Μητσοτάκη – Τηλεφώνημα από Μέτσολα

Το πολιτικό δράμα της Ασημακοπούλου: Ο Σαμαράς δεν της απαντάει, καμία επικοινωνία με Μητσοτάκη – Τηλεφώνημα από Μέτσολα

Τη δύσκολη «επόμενη μέρα» από την καμπή στην πολιτική της καριέρα ζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η απόσυρση από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ την έχει φέρει σε μία κατάσταση, που κινείται ανάμεσα στην απομόνωση και την αναπροσαρμογή των πολιτικών σχεδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκτίμηση των δεδομένων δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Η κυρία Ασημακοπούλου είχε στρωμένη με… ροδοπέταλα την ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά πλέον πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και να μετρήσει ξανά φίλους και εχθρούς.

Για παράδειγμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς απέφυγε να της απαντήσει στο τηλεφώνημα που επιχείρησε.

Προφανώς η άλλοτε στενή πολιτική σχέση τους έχει διαρραγεί από τη στιγμή που η κυρία Ασημακοπούλου τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της κυβερνητικής ρύθμισης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν από τους σφοδρότερους πολέμιους της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, αλλά η άλλοτε προστατευόμενή του δεν τήρησε την ίδια γραμμή. Τουναντίον έσπευσε να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, ούτε με τον πρωθυπουργό αναφέρεται από τις πηγές που γνωρίζουν τι συμβαίνει, κάποια επικοινωνία. Σε αυτές τις στιγμές άλλωστε δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μία συζήτηση έχει κάποιο νόημα.

Τη …θυμήθηκαν από τις Βρυξέλλες

Αντιθέτως, την κυρία Ασημακοπούλου τη θυμήθηκαν από τις… Βρυξέλλες.

Καλά ενημερωμένες πηγές λένε ότι της τηλεφώνησε η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα με την οποία είχαν εδώ και πολύ καιρό μία άριστη συνεργασία.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε δώσει μάχες για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο και κατάφερε με τον τρόπο αυτό να διαμορφώσει ένα μαχητικό προφίλ στους κόλπους της δεξιάς στο ευρωκοινοβούλιο.

Πάντως το ερώτημα για κάποιους που γνωρίζουν τα όσα τεκταίνονται παρασκηνιακά είναι εάν η κυρία Ασημακοπούλου θα συμβιβαστεί με την όποια απομόνωση της επιφυλάξει η ΝΔ το επόμενο διάστημα και περιμένει στωικά μία μελλοντική αποκατάστασή της ή θα εξετάσει άλλες επιλογές, ακόμα και να εγκαταλείψει το κόμμα για άλλες «πολιτείες» και… «λύσεις».

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα