Νίκη Κεραμέως για Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν ήμουν υπουργός την περίοδο της διαρροής των e-mails

Νίκη Κεραμέως για Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν ήμουν υπουργός την περίοδο της διαρροής των e-mails

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, υποστήριξε το Σάββατο (16/03) πως «δεν ήμουν υπουργός την περίοδο διαρροής των e-mail», αναφερόμενη στην υπόθεση που εμπλέκεται η ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ., Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στην εκπομπή της «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, η Νίκη Κεραμέως είπε: «Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί. […] Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, για κάποιους εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mails τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη».

Ακόμα, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι «το ζήτημα αυτό δεν αφορά σε εκλογική διαδικασία, δεν αφορά στην επιστολική ψήφο» και πρόσθεσε: «Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά στα προσωπικά δεδομένα». Μάλιστα, η ίδια επεσήμανε, παράλληλα, ότι «για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο Υπουργείο Εσωτερικών» και είπε πως «μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο».

Εκτός ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε, την Παρασκευή (15/03), ότι δεν θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, μετά τον σάλο που δημιούργησε από την αποστολή μαζικών e-mail σε απόδημους. Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την «έκοψε» μετά την εισαγγελική έρευνα και την έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για το πώς ακριβώς βρέθηκαν στα χέρια της οι λίστες με τα e-mail των αποδήμων.

Ο πρωθυπουργός, στην πραγματικότητα, είχε προαναγγείλει την εν λόγω εξέλιξη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ. «Η υπόθεση αυτή πρέπει να διερευνηθεί. Όχι μόνο από τη Δικαιοσύνη, αλλά και από το υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Κάνουμε και εμείς τη δικιά μας έρευνα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ανέφερε στην ανάρτησή της πως ενημέρωσε η ίδια τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας: «Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου:

«Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας "στρατιώτης" της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας.

Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες Αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα