Τέμπη: «Ροντέο» η Εξεταστική – Κατάληψη για ώρες έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τέμπη: «Ροντέο» η Εξεταστική – Κατάληψη για ώρες έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στην αίθουσα και ζήτησε τον λόγο προκειμένου να υποβάλλει πρόταση μομφής στο Προεδρείο.

Τα πορίσματα
Με τη ΝΔ να μην βλέπει ποινικές ευθύνες σε υπουργούς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην καταλήγουν σε κοινό πόρισμα, η Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών οδεύει σε τίτλους τέλους.

Οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων μιλούν για έγκλημα με ευθύνη της κυβέρνησης. Η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίζει τις ποινικές ευθύνες στον σταθμάρχη και τη Hellenic train.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμά του βλέπει σίγουρα ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για παράβαση καθήκοντος, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Στο πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απoδίδoνται ευθύνες και στον γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη, όπως και στους διατελέσαντες υπουργούς Χρυσοχοΐδη και Σπίρτζη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσε πόρισμα και επιμένει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Καραμανλή και Σπίρτζη.

«Η Εξεταστική Επιτροπή να μην κλείσει τις εργασίες της για να εξετάσει και τα άλλα δυο ζητήματα της έκρηξης και της συγκάλυψης του χώρου», λένε από το ΚΚΕ, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης από τη Νέα Αριστερά είπε:

Η «εισβολή» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε και πάλι στην Εξεταστική Επιτροπή ζητώντας τον λόγο ενώ έχει εξαιρεθεί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για πολλές ώρες η έναρξη της διαδικασίας και την κα Κωνσταντοπούλου να μην βγαίνει από την αίθουσα.

«Η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών έχει ονοματεπώνυμο, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται μια ανείπωτη τραγωδία», είπε από τη ΝΔ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

«Επιχειρούσε να με παρεμποδίσει από το αναπτύξω προφορικά αίτημα εξαίρεσης του προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής γιατί επιχειρεί συγκάλυψη ευθυνών και υπόθαλψη ποινικώς ελεγχόμενων προσώπων», δήλωσε από την πλευρά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια προκείμενου οι εργασίες να συνεχιστούν χωρίς η κα Κωνσταντοπούλου να μπορεί να παρεμβαίνει από τα μικρόφωνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα