Δημοσκόπηση ALCO: Σχεδόν οκτώ στους δέκα «βλέπουν» προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη – Φούντωσε η δυσαρέσκεια σε 2 μήνες

Δημοσκόπηση ALCO: Σχεδόν οκτώ στους δέκα «βλέπουν» προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη – Φούντωσε η δυσαρέσκεια σε 2 μήνες

Πολιτικές ευθύνες και προσπάθεια συγκάλυψης «βλέπουν» οι πολίτες που απαντούν σε δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Ειδικότερα, το 77% των πολιτών θεωρεί πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ το ίδιο ποσοστό (77%) θεωρεί πως δεν «έχουν γίνει όσα πρέπει ώστε να μην επαναληφθεί».

Οι πολίτες σε σχέση με την εμπιστοσύνη που έχουν στη Δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών στην υπόθεση των Τεμπών, σε ποσοστό 38% δεν έχει «καθόλου εμπιστοσύνη» ενώ το 29% έχει «λίγη εμπιστοσύνη».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ισχυρή» επόμενη μέρα μετά το Συνέδριο, αλλά «σύννεφα» για τον Στέφανο Κασσελάκη

Μετά πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσηςκαι στο συνέδριό του, το 57% λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βγήκε» ενισχυμένος μετά τη διαδικασία, ωστόσο, δεν φαίνεται πως άλλαξε ούτε η εκλογική του δύναμη, αλλά ούτε και η αρνητική άποψη του κόσμου για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Παραμένει το διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία εν όψει ευρωεκλογών

Παρά τις σημαντικές απώλειες, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη στην πρόθεση ψήφου και μάλιστα, διατηρώντας το διψήφιο ποσοστό της διαφοράς από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα καταγράφηκε στο 27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου, το ΠΑΣΟΚ με απώλεια 0,7 της μονάδας μέσα σε ένα μήνα είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με κέρδη 0,3 της μονάδας στο 10,5%. 

Με μικρές απώλειες εμφανίζεται το ΚΚΕ στο 8,9%, με την Ελληνική Λύση στο 6,4%, τη Νίκη στο 3,6%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, τη Νέα Αριστερά στο 2,8% και τους Σπαρτιάτες στο 2,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 17,8%. 

Σε σχέση με το αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 46% απαντά «καθόλου», το 29% «λίγο» και το 23% «πολύ/αρκετά», με το ποσοστό της δυσαρέσκειας από τον Ιανουάριο να ανεβαίνει κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα