Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική παρέμβαση για τα email σε αποδήμους

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Εισαγγελική παρέμβαση για τα email σε αποδήμους

Ποινική έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο, για το ζήτημα της αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από την ευρωβουλευτή Αννα- Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ειδικότερα, η εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε έρευνα για τη διαρροή των στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (emails) κατοίκων του εξωτερικού που βρέθηκαν στην κατοχή κ. Ασημακοπούλου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Νούλης, θα ερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή, που προκάλεσε πολιτική θύελλα, έρευνα διεξάγει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε τη Δευτέρα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ανέφερε ότι «προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα