Νέα Αριστερά: Ξεκίνησε τις εργασίες της η πρώτη πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος

Νέα Αριστερά: Ξεκίνησε τις εργασίες της η πρώτη πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος

Με σύνθημα «η πολιτική επιστρέφει» ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής λίγο μετά τις 18:00 η πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έπειτα από 120 και πλέον ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, η Νέα Αριστερά αποκτά κεντρική οργανωτική δομή και οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Βούτσης και στη συνέχεια ο πρέσβης της Παλαιστίνης, ο οποίος κατά την ομιλία του διακόπηκε αρκετές φορές από τα χειροκροτήματα.

Ακολούθησε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του με μία αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών. Τόνισε πως η Νέα Αριστερά θα είναι ο καθοριστικός καταλύτης για τη συγκρότηση αντιπολίτευσης που χρειάζεται ο τόπος.

Πρόσθεσε ότι στο ΣΕΦ φτιάχνεται το «μεγάλο, ανοιχτό, σπίτι της Αριστεράς». Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως τοι κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται σε ένα κόμμα που δεν έχει πλέον πρόταση.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έδωσε συνέντευξη στα «Νέα Σαββατοκύριακο» και είπε:

«Θα ήταν στο συμφέρον όσων έφυγαν να περιμένουν για να πάρουν τη ρεβάνς , αλλά στην πραγματικότητα θα έμεναν σε έναν χώρο που θα τους ρουφούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που άλλαξε, όχι εκείνοι».

Η τριήμερη αυτή ιδρυτική Συνδιάσκεψη που θα μετατρέψει την Νέα Αριστερά από μία κοινοβουλευτική ομάδα σε ένα κόμμα με δομή και οργανώσεις.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα