Αλέξης Τσίπρας: Δεν σκέφθηκα ποτέ να διαπραγματευθώ την παρουσία της χώρας στο ευρώ

Αλέξης Τσίπρας: Δεν σκέφθηκα ποτέ να διαπραγματευθώ την παρουσία της χώρας στο ευρώ

Tι έγινε το καλοκαίρι του 2015 στη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της «Καθημερινής» για τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση.

«Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου, να διαπραγματευθώ την παρουσία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Το ερώτημα ήταν αν αποδεχόμαστε τη συμφωνία που μάς πρότειναν οι εταίροι και όχι: “Να παραμείνουμε στο ευρώ ή όχι”», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου της εφημερίδας «Καθημερινή», Ξένια Κουναλάκη, για το θρίλερ που διαδραματίστηκε επί κυβερνήσεώς του και την περιβόητη διαπραγμάτευση.

«Ανοησίες πως μιμήθηκα τον Ανδρέα Παπανδρέου»

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στις κακές γλώσσες που έλεγαν πως μιμήθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τα σχόλια αυτά ανοησίες.

«Ο πατέρας μου ήταν υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν ήμουν ποτέ φίλος του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μια εμβληματική μορφή της πολιτικής σκηνής. Ανοησίες πως τον μιμήθηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συνέδριο, που ολοκληρώνεται σήμερα, συνδιοργανώνουν η εφημερίδα Καθημερινή, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα