«Του έκλεισα τα μάτια» αφηγείται ο Τηλέμαχος Χυτήρης για τον Ανδρέα Παπανδρέου

«Του έκλεισα τα μάτια» αφηγείται ο Τηλέμαχος Χυτήρης για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Για το βράδυ που άφησε την τελευταία του πνοή ο Ανδρέας Παπανδρέου, στις 23 Ιουνίου 1996, όπως το βίωσε ο ίδιος, καθώς ήταν παρών, μίλησε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης. Μάλιστα με συγκίνηση είπε «εγώ του έκλεισα τα μάτια».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο One Channel ο Τηλέμαχος Χυτήρης άρχισε την εξιστόρηση των γεγονότων αποκαλύπτοντας πως «είχα πάει με τον Νίκο τον Αθανασάκη, που ήταν γραμματέας Τύπου του ΠΑΣΟΚ και μας είχε καλέσει να πάμε στο σπίτι για να συζητήσουμε το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο ίδιος είχε την πρόθεση να συμμετάσχει και να κάνει μια ομιλία, πεντάλεπτη, γιατί ήταν αδύναμος. Είχε γραφτεί αυτή η ομιλία από τον Νίκο Αθανασάκη. Την γνώριζα κι εγώ. Και πήγαμε στο σπίτι».

 
Στη συνέχεια το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «Στο σπίτι ως συνήθως ήταν και κάποιοι άλλοι, επομένως δεν μπορούσαμε να συζητήσουμε. Μας είπαν καθίστε στο φαγητό και καθίσαμε. Κάποια στιγμή ο Ανδρέας σηκώθηκε και είπε «με συγχωρείτε πολύ, εγώ θα αποχωρήσω». Αποχώρησε και το εντυπωσιακό ήταν ότι μας πλησίασε έναν-έναν και μας χαιρέτησε δια χειραψίας και την στιγμή που θα πήγαινε να χαθεί στην πόρτα του δωματίου που θα πήγαινε να αναπαυθεί γύρισε και μας χαιρέτησε όλους μαζί με το γνωστό του τρόπο».

 
«Του έκλεισα τα μάτια»
Σε άλλο σημείο της αφήγησής του ο Τηλέμαχος Χυτήρης είπε: «Κι εμείς οι άλλοι, ήταν και κάποιοι γιατροί και κάποιοι φίλοι, πήγαμε στο μπαλκόνι και καθίσαμε λίγο ακόμα. Αλλά κάποια στιγμή η γιατρός που ήταν στο πόδι του Κρεμαστινού ήρθε ταραγμένη και λέει «ο πρόεδρος δεν είναι καλά». Οπότε, έτρεξε η γιατρός για τις πρώτες βοήθειες, έκανε τηλέφωνο στον Κρεμαστινό, υπήρξε ταραχή μεγάλη».

Στη συνέχεια περιέγραψε τα δραματικά λεπτά με τον Ανδρέα Παπανδρέου να βρίσκεται σε κώμα, ενώ του έκαναν μαλάξεις προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή.

«Εγώ μπήκα με έναν γιατρό στο δωμάτιο του Ανδρέα. Η σύζυγός του ήταν τρελαμένη και επομένως εκτός εκείνη τη στιγμή. Ο γιατρός μου ζήτησε να τον βοηθήσω ώστε να προσπαθήσει να κάνει ανάνηψη. Βγάλαμε τα ρούχα από τον πρόεδρο, ο οποίος ήταν σε κώμα, βοήθησα όσο μπορούσα εγώ, ο γιατρός έκανε μαλάξεις ειδικές μπας και γίνει ανάνηψη. Υπήρχε και το μηχάνημα και η γραμμή έγινε ευθεία, που σημαίνει ότι είχε έρθει το τέλος και δεν μπορούσε να γίνει ανάνηψη και στο τέλος ο γιατρός στεναχωρημένος βγήκε από το δωμάτιο κι έμεινα εγώ με τον Ανδρέα, νεκρό πλέον» είπε ο Τηλέμαχος Χυτήρης Χυτήρης συμπληρώνοντας με μεγάλη συγκίνηση: «Του έκλεισα τα μάτια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα