Ανδρουλάκης: «Ναι» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16

Ανδρουλάκης: «Ναι» στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16

«Όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ τον τόπο, θα το κάνει με ήθος», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε τη Δευτέρα (26/02) πως «συμφωνούμε στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16, αλλά αυτό που κάνει η Ν.Δ. είναι διευθέτηση συμφερόντων».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στον Ρ/Σ του ΣΚΑΪ 100,3 FM, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε την Παιδεία πεδίο μπίζνας». Μάλιστα, ο ίδιος έκανε λόγο γενικότερα για «επικοινωνιακά τερτίπια» της κυβέρνησης, που «κάνει τη μέρα νύχτα», και υπογράμμισε ότι «θέλει να γίνουν σοβαρά μη κρατικά πανεπιστήμια, διότι συν τοις άλλοις θα βοηθήσουν να ανέβουν και τα δημόσια». Το κόμμα του θα ψηφίσει το κομμάτι που αφορά στο εθνικό απολυτήριο όταν έρθει στη Βουλή.

Εν συνεχεία, σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία, ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα επιτρέψει διαφοροποιήσεις από τη βασική γραμμή του κόμματος. «Η γραμμή είναι το πρόγραμμά μας και δεν συζητάμε τίποτα άλλο εκτός του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ», είπε ο ίδιος, τη στιγμή που η βουλεύτρια του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου, έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τι είπε για τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων

Αναφερόμενος στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι το κόμμα του είναι θετικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να το εφαρμόσει, γιατί υπάρχει έλλειψη προσωπικού».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε: «Πληρώνει ο ελληνικός λαός τις δεύτερες μεγαλύτερες δαπάνες από την τσέπη του στην Ευρώπη. Επί Αλέκου Παπαδόπουλου, το αντίτιμο ήταν 150 ευρώ. Συγκρίνετε μισθούς τότε και τώρα. Δεν θα λειτουργήσει η διάταξη, δεν τη ψηφίζουμε». Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι το ΕΣΥ ιδρύθηκε επί ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε για την ακρίβεια

Όσον αφορά στο ζήτημα της ακρίβειας, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «πασαλείμματα» και συμπλήρωσε το εξής: «Δεν είμαστε σε άλλη χώρα, βλέπουμε. Υπάρχει ένας μηχανισμός ακραίας προπαγάνδας, που κάνει τη νύχτα-μέρα. Δεν έκανα συγκεκριμένες προτάσεις για τη στεγαστική πολιτική; Πρόγραμμα κοινωνικής στέγης – πρόγραμμα Ανάκαμψης. Τι κάνει η κυβέρνηση; Τίποτα επί της ουσίας. Πάει το όριο στις 800.000 στη βραχυχρόνια μίσθωση. Δεν αξιοποίησε προτάσεις μας, τα κάνει χειρότερα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Ζούμε σε κοινωνικό μιθριδατισμό. Δεν μας πειράζει το ένα, το άλλο, είναι πίσω μας η ακρίβεια έλεγε το 2023, το ίδιο και το 2024 στις αρχές έλεγε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στις καθεστωτικές λογικές, είτε είναι της Κεραμέως, είτε του Γεωργιάδη, είτε του Μητσοτάκη».

Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μετά το θυελλώδες συνέδριο του κόμματος αυτού, λέγοντας πως «oι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν έναν και μόνο δρόμο, το ΠΑΣΟΚ, η παράταξή μας, στις ευρωεκλογές να είναι ο βασικός αντίπαλος της Ν.Δ.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε: «Δεν μπαίνω στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. […] Το επίδικο είναι να σταματήσει η ασσυμετρία στο πολιτικό σύστημα, να υπάρχει μια Ν.Δ. με αλαζονεία και τα άλλα κόμματα με μικρότερα ποσοστά. Δεν έχουμε ούτε τα όπλα της Ν.Δ., ούτε και του ΣΥΡΙΖΑ. […] Ό,τι πετύχαμε, αργά και σταθερά, με κάνει περήφανο. Όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ τον τόπο, θα το κάνει με ήθος. Αργά και σταθερά πείθουμε τον ελληνικό λαό. Μας λέγανε ότι θα καταρρεύσουμε στις διπλές εκλογές. Έμεινε όρθιο το ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι δεύτερο κόμμα. Όταν θα αποτυπωθεί το αποτέλεσμα και στις ευρωεκλογές, τότε θα είναι αριθμητική η πρόοδος αύξησης των ποσοστών μας».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα