Τι έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ; Κομμάτια και θρύψαλα το κόμμα

Τι έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ; Κομμάτια και θρύψαλα το κόμμα

Το ερώτημα που πλανάται στο πολιτικό σκηνικό είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βγαίνει από το συνέδριο διχασμένος.
Με διαφορετικές εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα και τον κίνδυνο μίας νέας εσωστρέφειας ορατό ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε με την πρόταση Τσίπρα για εκ νέου εσωκομματικές εκλογές. Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφεραν πως είναι έτοιμοι – εάν γίνουν εκλογές – να διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ατμόσφαιρα πάντως ήταν «ηλεκτρισμένη» καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου με τα στελέχη να εκφράζουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσαφηνιστεί πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο κόμμα με τις αλλαγές προσώπων να είναι πιθανές.

Φαίνεται πως ο μόνος «χαμένος» της υπόθεσης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς δεν «του βγήκε» η κίνηση που ήθελε να κάνει και δεύτερον φαίνεται πως υπάρχει μία 4άδα, οι οποίοι «κινούν τα νήματα» στην βάση και στην ΚΕ με αποτέλεσμα να ελέγχουν το συνέδριο ή την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλα τα σενάρια ωστόσο έβαλε τέλος ο Σωκράτης Φάμελλος  ο οποίος ανέφερε πως δεν θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές, ενώ απεσύρθη και η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, σύμφωνα με τον προεδρεύοντα του συνεδρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Κομμάτια και θρύψαλα» το κόμμα στον δρόμο για τις ευρωεκλογές
 
Η «ΤΡΟΙΚΑ» του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Νίκο Παππά, Σωκράτη Φάμελλο, Γιώργο Τσίπρα και Παύλος Πολάκης οι οποίοι έχοντας τους συσχετισμούς υπέρ τους στην ΚΕ ακύρωσαν το ενδεχόμενο εκλογών, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα