Ο Κασσελάκης αποχώρησε: Έχω εδώ τον εκπρόσωπό μου τον Διονύση τους είπε

Ο Κασσελάκης αποχώρησε: Έχω εδώ τον εκπρόσωπό μου τον Διονύση τους είπε

O Στέφανος Κασσελάκης έκανε την έκπληξη εμφανιζόμενος στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά το απόγευμα της Τρίτης (13/2). Πήγε, χαιρέτισε και λίγο πριν από τις 8 μ.μ. αποχώρησε χωρίς να απευθύνει χαιρετισμό.

«Έχω τον εκπρόσωπό μου, τον Διονύση», είπε χαιρετώντας το πάνελ της εκδήλωσης, αναφερόμενος στον Δ. Τεμπονέρα.

Στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», μετέχουν οι Δ. Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τους ομιλητές της εκδήλωσης και τις πρώτες ερωτήσεις ωστόσο στη συνέχεια σηκώθηκε έσφιξε το χέρι στο τετραμελές πάνελ και αποχώρησσε.

Παρόντες είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αντώνης Κοτσακάς, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεμιστοκλής Μαμουλίδης, Σπύρος Δανέλλης, Γ. Ιωακειμίδης, από τη Νέα Αριστερά ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δ. Βίτσας, από το ΠΑΣΟΚ οι Γ. Μπουλμπασάκος, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Θόδωρος Μαργαρίτης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουσελάς, η τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άννα Παπαδοπούλου, η Μαριέττα Αντωνοπούλου, ο υποψήφιος βουλευτής Πάνος Τρυφιάτης, οι συνδικαλιστές Ασπιώτης και Λεβέντης (πρ. ΟΣΕ), ο πρώην βουλευτής Παν. Καρκατσούλης, ο Τάσος Δαρσινός, η Έφη Παγκάλου, ο Γιάννης Σγουρός, ο Γ. Σιακαντάρης κ.ά.

Η αντίδραση από την Έφη Αχτσιόγλου κατά την είσοδο του Στ. Κασσελάκη

Η Έφη Αχτσιόγλου που είχε τον λόγο την ώρα της εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη, είπε: «Γεια σου Στέφανε» και στη συνέχεια «καλησπέρα Στέφανε». Όταν ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Δ. Τερζής την ενημέρωσε ότι στη συνέχεια θα δώσει το λόγο στον Στ. Κασσελάκη, η Έφη Αχτσιόγλου αντέτεινε: «Να μιλήσω, όμως, πρώτα».

«Έχουμε την αιφνιδιαστική άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη, παρακαλώ να κρατηθεί ένας πολιτισμός και μια ηρεμία, θα του δώσουμε τον λόγο στη συνέχεια να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό» είπε ο Δ. Τερζής.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, προσερχόμενος στην εκδήλωση, ανέφερε σε δημοσιογράφους έξω από το θέατρο ΑΛΦΑ: «Πρέπει να θέσουμε το πραγματικό ερώτημα «απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;». Είμαστε εδώ για να δώσουμε όραμα και ελπίδα στον προοδευτικό κόσμο. Η Αριστερά έχει μακρά ιστορία όχι μόνο διασπάσεων αλλά και μεγάλων συνθέσεων».

Χριστοδουλάκης: Δεν αθροίζουμε αγανακτήσεις. Δεν αθροίζουμε θυμό και απογοήτευση

Από την πλευρά του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τόνισε πως «πρέπει να έχουμε το θάρρος να λέμε ότι την χώρα την χρεοκόπησε ο Κ.Καραμανλής το 2009».

«Προσωπικά θεωρώ ότι δεν μπορούμε να χαρίσουμε ούτε το κέντρο ούτε τη μεσαία τάξη στη Νέα Δημοκρατία», σημείωσε.

«Αυτή η πολιτική οφείλει να συνθέτει γενιές, όχι με όρους διαγενιακής αντιπαράθεσης, αλλά με όρους αλληλεγγύης. Ευαγγελιζόμαστε πολλές φορές το νέο στην πολιτική. Αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε διαρκώς ότι αυτό το νέο ποτέ δεν είναι θέμα ηλικίας. Αφορά τη φρεσκάδα στις ιδέες», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να δομηθεί στη λογική του αντί. Δηλαδή, δεν μπορούμε να πούμε - κατά τη δική μου τουλάχιστον άποψη - ότι όλοι όσοι διαφωνείτε με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ελάτε μαζί μας. Δεν αθροίζουμε αγανακτήσεις. Δεν αθροίζουμε θυμό και απογοήτευση. Οφείλουμε να πούμε ποιοι είμαστε εμείς και ποια είναι η ιδεολογική μας βάση», είπε τέλος.

Τεμπονέρας: Η συζήτηση αυτή δεν αφορά μόνο πρόσωπα αλλά και κόμματα

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε: «Πρόεδρε, καλησπέρα. Σε καλωσορίζουμε στην εκδήλωση. Αν και Τρίτη και 13 με την παρουσία σου σήμερα εδώ αποδεικνύεις ότι δεν μπορεί να γίνεται μία συζήτηση που να αφορά τον προοδευτικό χώρο και να απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεις επίσης πως η συζήτηση αυτή δεν αφορά μόνο πρόσωπα αλλά και κόμματα.

«Η ΝΔ δεν είναι πια η κεντροδεξιά παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ενσωματώνει δυνάμεις με αναφορά από την άκρα δεξιά μέχρι το λεγόμενο ακραίο εκσυγχρονιστικό κέντρο», συμπλήρωσε.

«Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν πολλά. Ακούστηκαν πολλά. Σε ό,τι με αφορά θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου και επιτρέψτε μου την υπερβολή αυτή, το ρόλο μου στη Αριστερά, στη χώρα, στη δημοκρατική παράταξη σαν Προμηθέας και όχι σαν Επιμηθέας».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα