Ένταση έξω από το υπουργείο Υγείας – Πέταξαν καφέδες στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ένταση έξω από το υπουργείο Υγείας – Πέταξαν καφέδες στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, όταν συμβασιούχοι στον τομέα καθαριότητας των νοσοκομείων ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαδηλωτές εκφενδονίζουν ένα ποτήρι με καφέ στην πλάτη του Άδωνη Γεωργιάδη έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Οι περίπου 500 συμβασιούχοι που διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Υγείας αποδοκίμασαν έντονα τον αρμόδιο υπουργό όταν κατέβηκε να τους μιλήσει.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για την απόλυση 6.000 συμβασιούχων στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη στα νοσοκομεία  καθώς τις υπηρεσίες αυτές αναλαμβάνουν πλέον εργολάβοι.

«Είμαι απολυμένη από χθες. Μείναμε στον covid, παλέψαμε, φοβόμασταν είχαμε κι εμείς οικογένειες, όμως μείναμε εκεί. Μας χειροκροτάγανε τότε και τώρα μας πετάνε απ’ έξω», είπε μία εργαζόμενη καθαριότητας στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Κόντρα για την δήλωση Άδωνι για το φακελάκι

Περίπου 90.000 πολίτες βρίσκονται από 6 μήνες έως και χρόνια σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν. Η λίστα εκτιμάται ότι θα μειωθεί και με την εφαρμογή του μέτρου των απογευματινών χειρουργείων όπου οι ασθενείς θα πληρώνουν για να χειρουργηθούν γρηγορότερα. Όμως αίσθηση προκάλεσε μια δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα φακελάκια και τα απογευματινά χειρουργεία.

«Σήμερα κάποιος που δίνει φακελάκι, πάει γρηγορότερα ή όχι; Δυστυχώς για να είμαστε ειλικρινείς συμβαίνει.  Τι λέμε τώρα; Λέμε αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι».

«Η λύση είναι μία: να στελεχωθεί το ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την συνταγματικά προβλεπόμενη ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της υγείας. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις Αδώνιδος και Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ο τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

«Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος τη βαθιά μας πολιτική πεποίθηση ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, που το προπληρώνει ο Έλληνας πολίτης και δικαιούται να το έχει χωρίς προσκόμματα και δικαιολογίες», δήλωσε ο Ιωάννης Τσίμαρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα η ενιαία λίστα χειρουργείων, που περιλαμβάνει ασθενείς που περιμένουν μήνες έως και χρόνο για χειρουργηθούν. Ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού τα χειρουργεία θα προγραμματίζονται σε διάστημα από 2 έως 25 εβδομάδες.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα