Έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο στο Λαύριο – Επιβάτης ο Άδωνις Γεωργιάδης

Έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο στο Λαύριο – Επιβάτης ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο συμμετείχε, μεταξύ άλλων κυβερνητικών στελεχών, ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με το iEidiseis, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας, ήταν μεταξύ των πρώτων επιβατών στη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο που έγινε το Σάββατο (20/01) στο Λαύριο και σχετικές φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα (22/01).

Συγκεκριμένα, πέρα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, επέβαιναν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, η υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού συνεχάρη τη διοίκηση της εταιρείας Hellenic Seaplane για τη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο, ανέφερε: «Ένα όνειρο γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Είχαμε μια υπέροχη πτήση με το υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την όλη διαδικασία. Θέλουμε να προχωρήσουμε άμεσα στον συντονισμό, μαζί με τις ενέργειες και των συναρμόδιων Υπουργείων, έτσι ώστε να μεταβούμε γρήγορα στη δημιουργία υδάτινων πεδίων και υδατοδρομίων στα νησιά μας, για να δώσουμε πλέον την ευκαιρία σε περισσότερους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα και την άνεση να τα επισκέπτονται, όχι μόνο για λόγους τουρισμού αλλά και για επιχειρηματικά θέματα, ακόμα και για λόγους υγείας».

Επίσης, ο Ιωάννης Παππάς πρόσθεσε: «Τα υδροπλάνα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα νησιά μας όταν επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα