Κασσελάκης: Αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια κίνηση έτσι ώστε να κατέβουν οι τόνοι της έντασης στο φόντο της αντιπαράθεσης του με τον Παύλο Πολάκη προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην σύντομη ομιλία του στο κλείσιμο της Κεντρικής Επιτροπής.

«Εγώ αν δεν γνώριζα τον Μανώλη Καπνισάκη και τον Παύλο Πολάκη, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον τρόπο που θα καταρτιστεί η ευρωλίστα του κόμματος. Θέλοντας έτσι με αυτή την χαρακτηριστική αναφορά να δείξει πως το κόμμα ανοίγεται στην κοινωνία και δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον γνωστό για να ενταχθείς.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε πως μέσα από ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία από τα μέλη του κόμματος θα καταρτιστεί το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στα πρότυπα των think thanks, όποιος είναι ή δεν είναι μέλος (θα πρέπει να γραφτεί) και ενδιαφέρεται, θα στείλει βιογραφικό στο isyriza. Τα βιογραφικά θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία και κατόπιν θα προκύψει μια λίστα ενιαία και θα γίνει εσωκομματική ψηφοφορία, πάνω σε αυτή, ηλεκτρονικά.

Αναφερόμενος στην πρόταση για ένταξη στην ομάδα των ευρωπαίων σοσιαλιστών ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως «είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα, έχει βάση, είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο μας».

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο, εγώ έχω κάνει γνωστή την θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε το παράδειγμα στη left για το πως πρέπει να είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή Αριστερά».

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα