ΣΥΡΙΖΑ: Το μήνυμα Κασσελάκη σε Πολάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια – Δημοψήφισμα ζητά ο Ραγκούσης για ένταξη στους Ευρωσοσιαλιστές

ΣΥΡΙΖΑ: Το μήνυμα Κασσελάκη σε Πολάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια – Δημοψήφισμα ζητά ο Ραγκούσης για ένταξη στους Ευρωσοσιαλιστές

Μήνυμα μέσω τρίτου προσώπου έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, χθες το βράδυ στον Παύλο Πολάκη μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου ο βουλευτής Χανίων είπε πως δεν μπορεί να πάει στα ορεινά χωριά γιατί επικρατεί η συζήτηση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ασφαλείς πληροφορίες, αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  διαμήνυσε μέσω τρίτου προσώπου στον Παύλο Πολάκη πως δεν θα δεχθεί κανείς Βουλευτής του να διαφοροποιηθεί.

Άλλωστε και στην αρχή της ομιλία του στη ΚΕ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί μ’ ένα ζευγάρι ομόφυλο να έχει τη δυνατότητα στον πολιτικό γάμο; Υπάρχει κανείς; Να σηκωθεί. Και ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία; Αν υπάρχει κανείς, να σηκωθεί».

Ο κ. Κασσελάκης έκανε και σχετική αναφορά κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Παρότι η αναφορά του δεν ήταν ονομαστική, σημείωσε πως «Ξέρετε, για μας δεν είναι αυτό το ζήτημα και όλα τα δικαιώματα ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας, είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η Αριστερά, ποιος; Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται. Και αυτό θα κάνουμε».

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα για τους Ευρωσοσιαλιστές θέλει ο Ραγκούσης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μπορεί να είπε ξεκάθαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί στην Ευρωαριστερά ωστόσο ο Γιάννης Ραγκούσης επέμεινε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπης στην πρόταση του μαζί με τους Θεοχαρόπουλο – Ζαχαριάδη για ένταξη στους Ευρωσοσιαλιστές.

Ζήτησε δημοψήφισμα από τα μέλη του κόμματος χωρίς να τοποθετήσει χρονικά την διενέργεια του τονίζοντας «πράγματι πρόκειται για ένα κατ’ εξοχήν θέμα περιωπής δημοψηφίσματος. Ειδικά σε ένα κόμμα που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα μελών. Η δική μας μεγάλη Κεντροαριστερά είναι αριστερά, ως προς τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώνεται. Η δική μας μεγάλη Κεντροαριστερά είναι κεντροαριστερά, ως προς το ρεαλισμό και τον πραγματισμό των πολιτικών που προωθεί» και σημείωσε ότι «Μεγάλη Κεντροαριστερά σημαίνει Αριστερά στην καρδιά, Κεντροαριστερά στο μυαλό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είπε πως είναι ευπρόσδεκτη η πρόταση και θα συζητηθεί στο συνέδριο σημειώνοντας ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην ευρωομάδα της Αριστεράς. Μάλιστα όπως σημείωνε στέλεχος με γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων η πρόταση αυτή έχει δυσκολίες στην υλοποίηση της και τεχνικές αλλά και πολιτικές. Εάν επιχειρήσει να αλλάξει ευρωομαδα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί στο κενό και στα βορινά έδρανα του ευρωκοινοβουλίου.

Και αυτό διότι σε περίπτωση αποχώρησης από την ευρωαριστερά και αιτήματος για ένταξη στους ευρωσοσιαλιστές το ΠΑΣΟΚ μπορεί να θέσει βέτο υποστηρίζοντας πως εκείνοι είναι οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα και επομένως να μείνει εκτός. Έτσι θα χάσει και την χρηματοδότηση το κόμμα αλλά και τα χαρτοφυλάκια που αναλαμβάνουν οι ευρωβουλευτές.

Εξάλλου όπως σημείωνε στο Reader το στέλεχος της Κουμουνδούρου πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνει και συνεργασίες στο ευρωκοινοβούλιο διασφαλίζοντας και την παρουσία της Αριστερας αλλιώς όπως ελεγε χαρακτηριστικά υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε Μακρον εναντίον Λεπέν, δηλαδή μόνο σε ένα δίπολο.

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα