Ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη - Τα πρόσωπα του νέου προέδρου και οι αντιδράσεις

Ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη - Τα πρόσωπα του νέου προέδρου και οι αντιδράσεις

Η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ 48 ώρες μετά την εκλογή του νέου προέδρου είναι έκδηλη, με τις βολές να δίνουν και να παίρνουν.

Οι πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με την τοποθέτηση νέων προσώπων σε θέσεις «κλειδιά» στο κόμμα προκάλεσαν αντιδράσεις όχι τόσο για την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων όσο για τον τρόπο που απομακρύνθηκαν.

Ο Στέφανος Κασσελάκςη στο πολιτικό του γραφείο όρισε τον στενό του συνεργάτη και οικογενειακό δικηγόρο Μανώλη Καπνισάκη, εκπρόσωπό Τύπου την Δώρα Αυγέρη και διευθυντή στην ΚΟ τον Γιώργο Τσίπρα.

Τα πρόσωπα του νέου προέδρου
Εντύπωση προκάλεσε ότι οι κύριοι Καλπάκης και Θεοχαρόπουλος έμαθαν ότι απομακρύνθηκαν από τη θέση τους από το διαδίκτυο.

«Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ορίσει στην θέση μου νέο Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον σύντροφο Γιώργο Τσίπρα. Επικοινωνήσαμε ήδη με τον Γιώργο Τσίπρα και του είπα ότι θα έχει όλη την ενημέρωση και ότι χρειαστεί από μένα», δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρώην διευθυντής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της Ομπρέλας μόλις δύο 24ωρα μετά την εκλογή του εξαπέλυσαν τα πυρά τους κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Το “ξεσκόνισμα” άρχισε από τη διεύρυνση! Μια ημέρα μετά τη νίκη του στις “εσωκομματικές” εκλογές, ο νέος πρόεδρος αποφάσισε, κάτι σαν αφεντικό σε μια ανώνυμη εταιρεία, να ξηλώσει τους δύο της διεύρυνσης (όχι του παλιού και τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς μάλιστα να τους πάρει, έστω και ένα, τηλέφωνο για να τους ενημερώσει. Αφεντικό είναι, ότι θέλει κάνει», ανέφερε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Οι αντιδράσεις
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν διαφορετικές απόψεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος, με τα σύννεφα της διάσπασης να πυκνώνουν πάνω από την Κουμουνδούρου.

«Ένας ιστορικός κύκλος έκλεισε, γίνεται μια νέα αρχή και εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα προαπαιτούμενα για τη νέα πορεία. Υπάρχουν προαπαιτούμενα ιδεολογικά, υπάρχουν προαπαιτούμενα προγραμματικά και βεβαίως οργανωτικά», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Η εκλογή Κασσελάκη πυροδοτεί συζητήσεις για την ευρύτερη κεντροαριστερά, με τον Χρήστο Σπίρτζη να μιλά ανοιχτά για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, εν όψει της επίσκεψης του στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα.

Κομβικός ο ρόλος του Παύλου Πολάκη
Στην πρώτη γραμμή των ανθρώπων του Στέφανου Κασσελάκη ένας ακόμα κρητικός μετά τον Ναύαρχο Αποστολάκη, ο Παύλος Πολάκης.

Ο άνθρωπος που τον στήριξε και τον στηρίζει σε δημόσιες τοποθετήσεις του και ο άνθρωπος του οποίου οι απόψεις ταυτίζονται με τις δικές του, όπως λέει ο ίδιος.

Ο Παύλος Πολάκης θα αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή της ΚΟ.

Το γραφείο του νέου προέδρου
Δεδομένου ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, δεν δικαιούται γραφείο στη Βουλή φαίνεται όμως ότι τελικά θα αποκτήσει καθώς βρέθηκε τρόπος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, o κ. Κασσελάκης αναμένεται να χρησιμοποιήσει το γραφείο του Σωκράτη Φάμελλο καθώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο γραφείο και εκείνος να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο γραφείο.

Η Αχτσιόγλου αρνήθηκε την πρόταση του Κασσελάκη να λάβει όποια θέση θέλει

 Δυο 24ωρα μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει έντονη παρουσία στη Βουλή.
Ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα φιλίας και κάλεσε στο γραφείο του στη Βουλή την Έφη Αχτσιόγλου. Η δεύτερη στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να μην μπει στο ίδιο κάδρο με τον νέο πρόεδρο του κόμματος και όχι μόνο δεν πήρε κάποιο ρόλο στην ΚΟ, αλλά άφησε και τομέα οικονομικών που είχε χρεωθεί.

Αχτσιόγλου: Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στα καθήκοντά σου.

Κασσελάκης: Έφη μπορείς να επιλέξεις όποια θέση θέλεις στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Αχτσιόγλου: Στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν έχω την δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε θέση διότι μετά από πρώτη γραμμή αντιπολίτευσης για δύο χρόνια και διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις δεν έχω αυτή τη στιγμή την ενέργεια.

Κασσελάκης: Θα χρειαστώ οπωσδήποτε τις συμβουλές σου.

Αχτσιόγλου: Θα είμαι εδώ για να συζητάμε οτιδήποτε θέλεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Σωκράτη Φάμελλο, με τον οποίο συμφώνησαν να συνεχίσει από την θέση του προέδρου της ΚΟ, όπου και εξελέγη τον περασμένο Ιούνιο μετά την παραίτηση Τσίπρα.

«Έχουμε ευθύνη στους 150.000 που μας εμπιστεύθηκαν ως παράταξη εδώ, να παράγουμε καλό έργο, αλλά να είμαστε και έξω στην κοινωνία. Και πιστεύω ότι θα κάνουμε μια εξαιρετική ομάδα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αποχωρήσεις
Ο Νίκος Φίλης εμφανίστηκε σήμερα πιο επιθετικός από κάθε άλλη φορά απέναντι στον εκλεγμένο πλέον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Του καταλόγισε αυταρχισμό αλα Τραμπ και μετά την εκλογή του μίλησε για την Τρίτη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εθνικές εκλογές.

«Ούτε θέλω να σκεφτώ ότι ο Νίκος Φίλης εργαλειοποιεί αυτή την τόσο πολύτιμη λέξη για να συνεχιστεί μία αντιπαράθεση, η οποία αποτυπώθηκε και στην εκλογή που πέρασε», δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Πυρά Φίλη κατά Τσίπρα
Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά και στον Αλέξη Τσίπρα, χρεώνοντας στον πρώην πρόεδρο το φαινόμενο Κασσελάκη και τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αρχηγικό κόμμα.

Τα περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα φουντώνουν την εσωκομματική αντιαπράθεση και η Δώρα Αυγέρη έβαλε στο κάδρο και τον Γιώργο Κατρούγκαλο για τη δήλωση που είχε κάνει παραμονές των εκλογών του Μαΐου για τη μεσαία τάξη.

Ο Νίκος Φίλης δεν σταματά να στρέφει τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα απόμαχο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίγει το βηματισμό του και εστιάζει τώρα στην πρώτη εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση.

megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα