Στέφανος Κασσελάκης: Πρωτοσέλιδο στους Financial Times - Από το Μαϊάμι στην Κουμουνδούρου

Στέφανος Κασσελάκης: Πρωτοσέλιδο στους Financial Times - Από το Μαϊάμι στην Κουμουνδούρου

Κεντρίζει το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ ο Στέφανος Κασσελάκης. Το πρωτοσέλιδο των Financial Times για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με έδρα το Μαϊάμι, ανέλαβε το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, διαδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα. Οι Financial Times αφιέρωσαν το πρωτοσέλιδό τους στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την εκλογή του με 56% απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου.

Ενδεικτικό είναι ότι στο σημερινό (26/9) πρωτοσέλιδο των Financial Times ξεχωρίζει μια μεγάλη φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη από τα επινίκια μπροστά από τα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Η φωτογραφία που συνοδεύει το αφιέρωμα των FT, δείχνει τον κ. Κασσελάκη μετά τη νίκη, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τίτλο «Οι Έλληνες Αριστεροί εξέλεξαν πρώην συνεργάτη της Goldman Sachs για αρχηγό».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα:

«Ο Κασσελάκης εξασφάλισε ποσοστό μεγαλύτερο του 56% διαδεχόμενος τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα».

Υπογραμμίζεται δε ότι πριν από τη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές, η εμπειρία του στην πολιτική ήταν πως υπήρξε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, αλλά δεν εκλέχθηκε. «Ο Κασσελάκης πέτυχε να πείσει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν το μέλλον του κόμματος παρότι η διεύθυνση κατοικίας ήταν πρόσφατα στο Μαϊάμι και το βιογραφικό του περιελάμβανε που περιελάμβανε σταδιοδρομία στα χρηματοοικονομικά και τη ναυτιλία.

Σε λίγες μόλις εβδομάδες που είχε για την προεκλογική του εκστρατεία, ο Κασσελάκης βασίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ένα τετράλεπτο βίντεο στο Instagram με το οποίο ξεκίνησε την καμπάνια του, είπε ότι, καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του ως συνεργάτης της Goldman Sachs, είδε από πρώτο χέρι πώς το κεφάλαιο «αγόραζε φτηνά την εργασία των άλλων» και πώς «η αλαζονεία βγάζει χρήματα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα