ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έτοιμος να κόψει το νήμα - Τι θα κάνουν την επόμενη μέρα οι χαμένοι

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έτοιμος να κόψει το νήμα - Τι θα κάνουν την επόμενη μέρα οι χαμένοι

Τέσσερις ημέρες απέμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ερωτήματα είναι ουκ ολίγα:

ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ; Όλα δείχνουν πως είναι πολύ δύσκολο, ουσιαστικά αδύνατο, να υπάρχει ανατροπή στη σειρά μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου. Η Έφη Αχτσιόγλου θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της («δεν είναι με το μέρος μου» παραδέχτηκε στη χθεσινή της συνέντευξη), το πιθανότερο είναι όμως με το σκληρό ροκ των τελευταίων ημερών να επιχειρεί να συσπειρώσει το στρατόπεδό της, ώστε οι ψηφοφόροι της να πάνε στην κάλπη και να πετύχει για τις παρούσες συνθήκες το καλύτερο δυνατό το αποτέλεσμα.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ; Στην ελευθερία κινήσεων του πρώτου και στις πιθανότητες του δεύτερου να γίνει κάποια στιγμή ...χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Άλλο, πχ, να είναι η διαφορά του πρώτου από το δεύτερου δέκα μονάδες, άλλο είκοσι και άλλο ...τριάντα!   

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ; Την περίοδο έως τις ευρωεκλογές όχι. Οι δυο υποψήφιοι έχουν δεσμευτεί ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνουν στο κόμμα, ενώ και οι «53+», παρά τον προβληματισμό τους για τυχόν εκλογή Κασσελάκη στην παρούσα φάση -και παρά τις διαφορετικές θέσεις στο εσωτερικό τους- δεν θα αποχωρήσουν. Μπορεί, όμως, διάσπαση να μην υπάρξει, όμως ενδέχεται να υπάρχουν αποχωρήσεις μεμονωμένων στελεχών, ακόμα και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο εγγυητής, άλλωστε, της ενότητας του κόμματος Αλέξης Τσίπρας έστειλε χθες προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του συνεργάτη του Θανάση Καρτερού πως «πειθαρχούμε σε ό τι αποφασίσουν τα μέλη μας».

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ -ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟ; Είναι σαφές πως το επιδιώκει να γίνει βουλευτής, πλην όμως δεν θα είναι εύκολο. Σωστό, όμως, είναι αν εκλεγεί πρόεδρος από τα μέλη του κόμματος, ένας νυν βουλευτής Επικρατείας και οι υπόλοιποι επιλαχόντες πριν από αυτόν να του παραχωρήσουν τη θέση τους. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται βέβαιον πως θα παραμείνει πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος.

 
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ; Αμέσως μετά την εκλογή όχι. Είναι, όμως φανερό, πως πεδίο ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών θα είναι το Συνέδριο που θα εκλέξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή και αυτή με τη σειρά της το νέο γραμματέα. Είναι επίσης απολύτως φανερό πως όλα θα ξεκαθαρίσουν στις ευρωεκλογές: Αν ο αρχηγός που θα εκλεγεί αποκτήσει κυβερνητική προοπτική, τότε κανένα πρόβλημα δεν θα προκύψει- και αν προκύψει, θα είναι αντιμετωπίσιμο.

.ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα