Ελληνοτουρκικό: Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Επίθεση φιλίας

Ελληνοτουρκικό: Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Επίθεση φιλίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μία ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσίασε μία εξιδανικευμένη εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων κάνοντας μία «επίθεση» φιλίας.
Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μία ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στο PBS και τη δημοσιογράφο Άμνα Ναουάζ, παρουσιάζοντας μία εξιδανικευμένη εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, κάνοντας μία «επίθεση» φιλίας και λέγοντας πως με «την Ελλάδα είμαστε φίλοι πολλές δεκαετίες. Ποτέ δεν πολεμήσαμε σε αντίθετα στρατόπεδα». Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η φιλία μας με την Ελλάδα δεν είναι όπως την παρουσιάζουν».

Παράλληλα εξαπέλυσε μομφές κατά του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ κατηγορώντας τον για «εχθρική στάση» προς την Τουρκία, αλλά όπως είπε «η Άγκυρα δεν θα γίνει μέρος αυτής της κόντρας».

Από την άλλη, η ελληνική πλευρά στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να θέσει ζητήματα χαμηλής πολιτικής. Συνεπώς, αυτό που επιδιώκει η Ελλάδα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών , ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα