Τριαντόπουλος: Συνεχίζονται οι αυτοψίες – Τις επόμενες μέρες οι καταβολές των αποζημιώσεων

Τριαντόπουλος: Συνεχίζονται οι αυτοψίες – Τις επόμενες μέρες οι καταβολές των αποζημιώσεων

Συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου της κρατικής αρωγής στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, όπως τόνισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Μέχρι σήμερα, το μεσημέρι, στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, 13.091 οριστικοποιημένες αιτήσεις, καθώς και 4.428 προσωρινές αιτήσεις. Επίπροσθετα, όπως τόνισε, συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων από τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι καταβολές τόσο της ενίσχυσης για την αποζημίωση της οικοσκευής και των πρώτων αναγκών όσο και της πρώτης αρωγής θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες.

Επίσης, ο υφυπουργός σημείωσε ότι συνεχίζονται και οι αυτοψίες από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής σε κάθε γωνιά των πληγεισών περιοχών, τόσο για την απώλεια της οικοσκευής όσο και για ζημιές στην δομή των σπιτιών και των λοιπών κτηρίων.

Όπως τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος, οι αυτοψίες, με την ολοκλήρωση του έργου της σημερινής ημέρας, θα πλησιάσουν τις 11.000 περιπτώσεις σε 156 κοινότητες σε όλη την Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι αυτοψίες έχουν αρχίσει πλέον και στις περιοχές που κατά την περασμένη εβδομάδα είχαν ενταχθεί στην αυτοματοποιημένη διαδικασία ώστε να γίνουν και εκεί οι διασταυρώσεις.

Στη συνέχεια ο κ.Τριαντόπουλος τόνισε ότι οι καταβολές των αποζημιώσεων θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σε όλους τους δικαιούχους και όλοι όσοι δικαιούνται θα λάβουν τις επόμενες μέρες, σταδιακά, τις προβλεπόμενες ενισχύσεις.

«Θέλω σε αυτό να είμαι ξεκάθαρος. Διασταυρώσεις, αυτοψίες και ελέγχους κάνουμε σε όλες τις περιοχές, είτε προχωρήσαμε στην αυτόματη διαδικασία είτε όχι. Και έτσι διασφαλίζουμε ότι οικονομική ενίσχυση στο τέλος του έργου θα έχουν λάβει μόνο αυτοί που το δικαιούνται» υπογράμμισε ο κ. Τριαντόπουλος, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «όσοι δεν δικαιούνται δεν θα λάβουν ή σε ελάχιστες περιπτώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν ποσά, θα επιστραφούν μετά από διασταυρώσεις και συμψηφισμούς ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Αυτό άλλωστε προβλέπει και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση».

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πάνω στη δυσκολία των συμπολιτών μας δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να την εκμεταλλευτεί σε βάρος τους. Αντιθέτως σε αυτή τη μεγάλη δυσκολία θα σταθούμε και στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη που το έχει ανάγκη και θα είμαστε εδώ συνεχώς» κατέληξε ο κ. Τριαντόπουλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα