Νίκος Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος είναι ένα φιάσκο

Νίκος Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος είναι ένα φιάσκο

Το Σάββατο μετά τον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πλημμύρες, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της έκθεσης έριξε τα «πυρά» του κατά του επιτελικού κράτους της ΝΔ, το οποίο χαρακτήρισε «ανίκανο».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Βελλίδειο κατεύθυνε τα «πυρά» του κατά του επιτελικού κράτους, το οποίο χαρακτήρισε «ανίκανο».

«Δεν πιάνουν όμως πια οι επικοινωνιακές του φανφάρες. Το επιτελικό κράτος είναι ένα φιάσκο. Είναι το περιτύλιγμα ενός συστήματος εξουσίας που έχει μόνο στο μυαλό του τις καρέκλες, που μπροστά στην καρέκλα είναι έτοιμο να θυσιάσει τα πάντα: Θεσμούς, δημόσιο συμφέρον, ορθολογισμό.

Χαρακτήρισε την καταστροφή στη Θεσσαλία, «ολοκληρωτική» και πρότεινε «τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συνολικής ανασυγκρότησης.

«Το φετινό καλοκαίρι έγινε πλέον κατανοητό σε όλους ότι το σύστημα νομής της εξουσίας, που ο κ. Μητσοτάκης ονομάζει «επιτελικό κράτος», αποδείχθηκε ανίκανο. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ο κ. Μητσοτάκης μετέφρασε το αποτέλεσμα των εκλογών ως λευκή επιταγή».

Με την ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση κοινωνικών πολιτικών, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει «πυρά» και σε «γαλάζιους» περιφερειάρχες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα