Εξαγγελίες Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα μέτρα στήριξης που είναι στο τραπέζι

Εξαγγελίες Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα μέτρα στήριξης που είναι στο τραπέζι

Παροχές με μέτρο και νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα ξεδιπλωθεί εντός τετραετίας αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε σημερινή του ανάρτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ισχυρή εντολή που πήρε η κυβέρνηση δεν είναι λευκή επιταγή αλλά ισχυρό αίτημα αλλαγής.

Σε τέσσερις άξονες αναμένεται να κινηθεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σε ό,τι αφορά στην οικονομία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του οριστικοποιούν τις εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, το ερχόμενο Σάββατο (9/9). Ακόμη δεν έχουν «κλειδώσει» τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, αλλά μεταξύ άλλων στο τραπέζι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ: 

  • Επέκταση του Market Pass μέχρι το τέλος το έτους.
  • Ενίσχυση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης.
  • Διατήρηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος για τους ευάλωτους.
  • Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για άλλους 6 μήνες στο τουριστικό πακέτο, τις μεταφορές, την εστίαση και τον πολιτισμό.
  • Επίδομα στους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις 
  • Ανάλογα με την πορεία των εσόδων, ίσως να υπάρξει και νέα επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα, σε χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια άνεργους κ.α.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι 4 άξονες της ομιλίας 
Τα όποια έσοδα προκύψουν από τη θετική πορεία της οικονομίας θα επιστρέψουν στην κοινωνία, ενώ θα στηριχθούν όσοι δοκιμάζονται από τις καταστροφικές φωτιές ή πλήττονται από την ακρίβεια, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. 

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες, σε ό,τι αφορά τα όσα αναμένεται να πει για την οικονομία. Ο πρώτος είναι η προτεραιότητα για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι εντός του πλαισίου της δημοσιονομικής σταθερότητας και της επίτευξης των στόχων, με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. 

Ο δεύτερος άξονας θα σχετίζεται με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και όσων υπέστησαν ζημιές από τις φωτιές. Ο τρίτος πυλώνας θα αφορά τα πιθανά μέτρα στήριξης των ευάλωτων λόγω της ακρίβειας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα τρόφιμα. Τέλος, ο τέταρτος άξονας της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφορά την οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο θα δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και στις λελογισμένες μειώσεις της φορολογίας, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα