Σπαρτιάτες: Αποχώρησε ο βουλευτής Γ. Μανούσος – Στην πόρτα της εξόδου ο κ. Φλώρος

Σπαρτιάτες: Αποχώρησε ο βουλευτής Γ. Μανούσος – Στην πόρτα της εξόδου ο κ. Φλώρος

Και ενώ ο «εμφύλιος» πόλεμος με φόντο την κρατική χρηματοδότηση μαίνεται στους κόλπους του κόμματος των «Σπαρτιατών», άλλος ένας βουλευτής ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα φέρνοντας το κόμμα άλλο ένα βήμα πιο κοντά στη διάλυση.

Σε περιδίνηση βρίσκεται για ακόμα μια ημέρα το ακροδεξιό κόμμα των «Σπαρτιατών» με το ενδεχόμενο της διάλυσης να φαντάζει πλέον τυπική διαδικασία.

Οι καταγγελίες του προέδρου Βασίλη Στίγκα περί σχέσεων με την Greek mafia και οι υπαινιγμοί με ενδεχόμενες ποινικές προεκτάσεις, έχουν πυροδοτήσει ένα σφοδρό κύμα αντίδρασης από τους βουλευτές του κόμματος.

Οι Γιώργος Μανούσος και Κωνσταντίνος Φλώρος, βγήκαν και αντεπίθεση και κατήγγειλαν τον πρόεδρο, δηλώνοντας ουσιαστικά πως βρίσκονται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Γιώργος Μανούσος, ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε: «Εμένα η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι με τον κ. Στίγκα να με κατηγορεί για εγκληματική οργάνωση ή Greek mafia. Οπότε ένα βήμα υπάρχει, αυτός του αποχαιρετισμού. Του αφήνω στη διακριτική του ευκαιρία να επιλέξει αν ο ίδιος θέλει να με διαγράψει, αλλιώς το επόμενο βήμα είναι να ανεξαρτητοποιηθώ».

Ενώ, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, βουλευτής των «Σπαρτιατών» σημείωσε: «Και οι 11 βουλευτές του έχουμε γυρίσει τη πλάτη για τους ίδιους ακριβώς λόγους όλοι. Η πρώτη δόση που μπήκε τον Ιούλιο δεν είχαμε γνώση».

Μάλιστα, ο κ. Μανούσος απέστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, μειώνοντας περαιτέρω τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Βασίλης Στίγκας, πάντως συνεχίζει να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως όποιος επιθυμεί να αποχωρήσει η πόρτα είναι ανοιχτή.

«Είμαι ο πρόεδρος του κόμματος και θα είμαι ο πρόεδρος του κόμματος, ό,τι και αν κάνουν κάποιοι θεσμικοί ή εξωθεσμικοί κύκλοι που επιδιώκουν ξεκάθαρα την ανατροπή μου».

Οι εξελίξεις στους Σπαρτιάτες προβληματίζουν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου με τις φωνές που ζητούν την λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του φαινομένου να πληθαίνουν.

Ο Γιάννης Λοβέρδος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: «Αν κάπου πρέπει να παρεμβεί και πρέπει να το δει το υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών είναι το θέμα της κρατικής επιχορήγησης στο κόμμα αυτό. Όλα γίνονται για τα λεφτά είναι σαφές».

Ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Αποκλείστηκε ο Κασιδιάρης από το κοινοβούλιο και τι βλέπουμε; βλέπουμε φαινόμενα δια του Κασιδιάρη πολύ χειροτέρα ενδεχομένως ή τελοσπάντων απαράδεκτο για τον κοινοβουλευτισμό μας. Ιλαροτραγωδία».

Ενώ, ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είπε: «Όλο αυτό είναι κάτι που αφορά μία ποινική υπόθεση που αφορά μια συμμορία πολλά χρόνια τώρα και πρέπει να καταλήξει άμεσα».

Οι Σπαρτιάτες αριθμούν πλέον 8 βουλευτές και αν χάσουν άλλους 4 διαλύεται και τυπικά η κοινοβουλευτική τους ομάδα.

Η παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Οι σοβαρές καταγγελίες του προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία διενεργεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Μάλιστα ο κ. Στίγκας έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον της εισαγγελέως την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη αναφορικά με τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλη Στίγκα, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε μιλήσει για καθοδηγούμενος βουλευτές του κόμματος του από ξένα κέντρα που «παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, την έρευνα διενεργεί αυτοπροσώπως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενώπιον της οποίας ο Β. Στίγκας καλείται να διευκρινίσει όσα δημοσίως έχει καταγγείλει και να φέρει όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του.

Από το περιεχόμενο της κατάθεσης του Βασίλη Στίγκα θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης, που για μια ακόμα φορά δείχνει άμεσα αντανακλαστικά σε υποθέσεις που αφορούν την κοινωνία, αλλά και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μπορεί να σχηματιστεί μια δικογραφία που θα καταλήξει στη Βουλή;
Σύμφωνα με την δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία που θα καταλήξει στην Βουλή, καθώς ανάμεσα σε όσα έχει αναφέρει ο κ. Στίγκας έχει στραφεί εναντίον των βουλευτών του και σε περίπτωση που οι πράξεις που θα περιγράψει στην κα Αδειλίνη συνδέονται με αξιόποινα χαρακτηριστικά μπορεί να δρομολογηθούν και περαιτέρω εξελίξεις.

«Μπαίνει στο κάδρο» της Δικαιοσύνης και ο Ηλίας Κασιδιάρης;
Και στην περίπτωση αυτή βαρύνουσα σημασία θα έχει τα όσα θα καταθέσει στην εισαγγελέα του Άρειου Πάγου ο Βασίλης Στίγκας, καθώς θα μπορούσε να κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα