Σπαρτιάτες - Κατσιβαρδάς: Δεν έδωσα λεφτά στον Κασιδιάρη – Καλώ τον Στίγκα να με κοιτάξει αντρίκια στα μάτια

Σπαρτιάτες - Κατσιβαρδάς: Δεν έδωσα λεφτά στον Κασιδιάρη – Καλώ τον Στίγκα να με κοιτάξει αντρίκια στα μάτια

Αρνείται τις κατηγορίες του Βασίλη Στίγκα ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ένας εκ των τριών διαγραφέντων βουλευτών των «Σπαρτιατών» και προαναγγέλλει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του προέδρου του κόμματος.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1 και άφησε αιχμές κατά του Βασίλη Στίγκα. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» εξαπέλυσε βολές από το βήμα της Βουλής για την στάση των βουλευτών του, ενώ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 κατήγγειλε ότι οι βουλευτές του κόμματος δίνουν κάθε μήνα χρήματα, που φτάνουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ σε ένα ταμείο, το οποίο αρνήθηκε να αποκαλύψει.

Αρχικά ο κ. Κατσιβαρδάς άφησε αιχμές για τον πρόεδρο των «Σπαρτιατών», λέγοντας σχετικά με την χθεσινή του εμφάνιση στη Βουλή: «πρέπει να δείτε την γλώσσα του σώματος. Όταν μιλούσε για μας, κοιτούσε με κλεφτές ματιές τον κ. Μητσοτάκη, που πρώτη φορά ήταν παρών σε ομιλία αρχηγού μικρού κόμματος και εκείνος δεν απευθυνόταν στον πρόεδρο του κόμματος τον κ. Στίγκα, αλλά στους βουλευτές».

Επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «οιονεί δικτατορίσκος» για τον Βασίλη Στίγκα, λέγοντας πως «ο πρωταίτιος αυτής της κατάστασης ήταν ο ίδιος γιατί αρνείται πεισματικά να διεξαχθεί ένα συνέδριο ανοιχτό» και είπε για τις δημόσιες καταγγελίες του προέδρου του κόμματος ότι «αυτό που έκανε ο κ. Στίγκας, ακόμη και αν ετίθετο τέτοιο ζήτημα, όλα αυτά τα ενδοκομματικά, με διαφάνεια και συζήτηση λύνονται στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού συνεδρίου. Η Ολομέλεια δεν προσφέρεται για την επίλυση ενδοκομματικών ζητημάτων. Το πρώτο το έκανε με τον κ. Φλώρο και το δεύτερο ήταν χθες. Δεν είναι παιδική χαρά».

Προανήγγειλε στη συνέχεια ότι θα κινηθεί νομικά κατά του προέδρου των «Σπαρτιατών». «Εκπροσωπώ τον εαυτό μου, ο κ. Στίγκας με ξέρει από το 2014, ξέρει και την επαγγελματική και την πολιτική διαδρομή μου. Θα κινηθώ εξατομικευμένα νομικά εναντίον του γιατί είπε πράγματα που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μου. Να αποδείξει αν αυτά που είπε δημοσίως και αορίστως, αφορούν το πρόσωπο μου».

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος έδινε χρήματα στον Ηλία Κασιδιάρη, είπε: «Στους Σπαρτιάτες ήμουν από τους πιο νηφάλιους και προσπαθούσα να αποφεύγονται οι ρήξεις. Θα πρέπει να αισχύνεται και να ερυθριά όταν χρησιμοποιεί το όνομά μου, δεν με ξέρει από τώρα».

Υποστήριξε για τις σχέσεις που διατηρεί με τον καταδικασμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ότι «δεν έχω επαφή για τα πολιτικά ζητήματα με τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά για τα νομικά ζητήματα, διότι είμαι διορισμένος δικηγόρος του».

Ερωτηθείς εάν αυτό που λέει είναι ότι ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ λεφτά στον Ηλία Κασιδιάρη αλλά δεν ξέρει εάν το έχουν κάνει άλλοι βουλευτές του κόμματος, απάντησε: «μιλάω για εμένα. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει». Αρνήθηκε ότι ισχύουν οι καταγγελίες του κ. Στίγκα «αλλά δεν έχω εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσω κανέναν», πρόσθεσε.

«Τον καλώ και τον προσκαλώ να με κοιτάξει στα μάτια εμένα και να μου πει αντρίκια και ευθέως να πει πού σχετίζομαι εγώ ή ποιος τον έβαλε να τα πει για το πρόσωπό μου», είπε απευθυνόμενος στον Βασίλη Στίγκα.

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του ίδιου, των άλλων δύο βουλευτών που διαγράφηκαν και των εναπομεινάντων βουλευτών των «Σπαρτιατών», ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς ανέφερε πως «Όλα είναι υπό διαβούλευση και θα αποκρυσταλλωθούν οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Προς στιγμήν είμαστε τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές, οι υπόλοιποι είναι μέσα στο κόμμα και διεκδικούν ανοιχτό συνέδριο».

«Η κρατική επιχορήγηση παρακολουθεί το κόμμα, άρα ανήκει καθ’ ολοκληρίαν στον κ. Στίγκα, γι’ αυτό αυτό συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο… Η κρατική επιχορήγηση δεν ενδιαφέρει τους Σπαρτιάτες, υπάρχει ήδη δήλωση πως θα διανεμηθεί για ανθρωπιστικούς σκοπούς», συμπλήρωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα