Στέφανος Κασσελάκης: Με Καζαντζάκη η πρώτη ομιλία ως υποψήφιου προέδρου

Στέφανος Κασσελάκης: Με Καζαντζάκη η πρώτη ομιλία ως υποψήφιου προέδρου

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως θέλει να αφήσει τη δική του παρακαταθήκη, αναγνωρίζοντας ότι έχει πολλά να αποδείξει. Σε συνέντευξή του είπε ότι ως πρωθυπουργός το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν η ενίσχυση των Ελλήνων στρατιωτών. Μίλησε τόσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο εμβληματικό μνημείο των τάφων των Βενιζέλων στα Χανιά χειροκροτούμενος από στελέχη και φίλους του που βρέθηκαν στην επίσημη έναρξη της περιοδείας του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαιρέτησε σχεδόν έναν προς ένα όλους όσοι βρέθηκαν εκεί.

Η Κρήτη δεν είναι για τους νοικοκυραίους, είπε, αλλά για τους κουζουλούς, τους τρελούς, παραφράζοντας φράση του Νίκου Καζατζάκη. Και δήλωσε και ο ίδιος «κουζουλός που άφησε τις ΗΠΑ για να αφήσει την δική του παρακαταθήκη», όπως είπε.

«Είμαι ένα κουζουλός ο οποίος αφήνει την Αμερική να έρθει εδώ στην πατρίδα να προσπαθήσει να αφήσει μια μικρή παρακαταθήκη με το δικό μικρό τρόπο».

Ανεβασμένος σε ένα πεζούλι έκανε μια σύντομη τοποθέτηση για να υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του ότι εκτός από κουζουλός θα τα λέει και στα ίσια στον αντίπαλό του Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο λαός δεν είναι ηλίθιος. Ο λαός είναι σοφός και καταλαβαίνει την κοροϊδία. Κι εμείς με τη δύναμή σας άμα μου τη δώσετε θα τα λέμε τα πράγματα ντρέτα. Αυτό και μόνο αυτό».

«Ήρθε η ώρα να γίνει ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας»

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, φρόντισε να αναπτύξει τα βασικά σημεία της ατζέντας του όπως το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας.

«Διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας. Εγώ πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα εδώ και πολύ καιρό».

Τρεις ημέρες μετά τη δυναμική είσοδό του στην κούρσα της διαδοχής, ο Στέφανος Κασσελάκης γίνεται πλέον αποδέκτης σφοδρών πυρών από την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ και την ομάδα των 53 του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Συντροφικά «πυρά» για την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Για υποψηφιότητα του Instagram και καμπάνιες που ανέδειξαν τον Τραμπ έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης με αφορμή ένα άρθρο του στον Εθνικό Κήρυκα το 2016 στο οποίο υποστήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ.

«Έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του Instagram. Έχουμε το μοντέλο του μεσσία που αφορά όχι όνο την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο και από το οποίο προκύπτει ο Τραμπ. Από αυτό το μοντέλο βγήκε ο Τραμπ».

«Εκείνη τη στιγμή κατέβαινε απέναντι στον Άδωνη Γεωργιάδη. Εγώ έγραψα ένα άρθρο που έλεγα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καλύτερος από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Δηλαδή τι με χτυπάτε για τον πήχη, πόσο χαμηλά είναι;», δήλωσε ο Στέφανος Κασσσελάκης.

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη ανακατεύει την τράπουλα στον ΣΥΡΙΖΑ

Βολές δέχεται και για όσα έχει για σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι για όπως έχει πει φαντάζεται ένα ΣΥΡΙΖΑ κατά τα πρότυπα του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ.

«Ο κ. Κασσελάκης διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκειμένου να τον μετατρέψει «το ταχύτερο δυνατό» σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Ώστε να συνεργάζεται με τη Ν.Δ. σε όσα αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας», είπε το μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς.

«Η Αριστερά είναι ένας αξιακός κώδικας. Στάση ζωής. Σε ενδιαφέρει η κοινωνική δικαιοσύνη. Σε ενδιαφέρει ο αδύναμος, η συμπερίληψη, η ισότητα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί η σοβαρότητα του κόμματος. Δεν έχω τίποτα εναντίον του κ. Κασσελάκη θα μπορούσε και μπορεί να είναι χρήσιμος ή και πολύτιμος στον επικοινωνιακό τομέα του κόμματος, που πάσχει το κόμμα μας», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Στο πλευρό του Κασσελάκη ο στενός συνεργάτης του Πολάκη
Σταθερά στο πλευρό του κ. Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης ο οποίος μπορεί να παραβρέθηκε στην πρεμιέρα της προεκλογικής το εκστρατείας ωστόσο έστειλε τον στενό του συνεργάτη και την πέτρα του σκανδάλου για την παραλίγο διαγραφή του από το ΣΥΡΙΖΑ τον Μιχάλη Χαιρετάκη.

«Πολύ μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του Στέφανου Κασσελάκη στα Χανιά με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Το πράγμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας».

Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος αρνήθηκε την κριτική που του ασκείται ότι λειτουργεί ως δούρειος ίππος του Παύλου Πολάκη.

«Δεν ισχύει. Πολύ απλά. Εγώ προσφέρθηκα με προτάσεις και σε άλλους υποψηφίους και δεν έλαβα απάντηση».

Η περίπτωση Κασσελάκη δεν περνά απαρατήρητη και από το κυβερνητικό στρατόπεδο με τον Μάκη Βορίδη να μιλά για μια μακρά παράδοση ενός κόμματος η οποία όπως είπε τώρα συρρικνώνεται στον νέο υποψήφιο από τα Χανιά.

«Λίγο κόντρα ρόλος μου φαίνεται. Το κρίσιμο είναι ποιες είναι οι πολιτικές οι οποίες θα εφαρμοστούν. Εκεί εγώ δεν βλέπω κάτι συγκλονιστικό. Βλέπω μια σχέση με τον Πολάκη», είπε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαιρετικά στελέχη και μεγάλη τεχνογνωσία»

«Δεν με ενδιαφέρει η δημιουργία ενός νέου σχήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαιρετικά στελέχη, έχει μεγάλη τεχνογνωσία. Έχει πολλά να δείξει από τη διακυβέρνησή του», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει ανακατέψει την τράπουλα στο ΣΥΡΙΖΑ με τον αρθρογράφο της Αυγής και συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα, Θανάση Καρδερό, να κλείνει με άρθρο του την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε για «δαχτυλίδι» διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στον εξ’ Αμερικής τεχνοκράτη, διαβεβαιώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος θα τηρήσει στάση στεγανής αποχής.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα