Το κυβερνητικό ντεμαράζ για τις φωτιές, η επιστροφή των βουλευτών στα πάνελ και το debate του ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνητικό ντεμαράζ για τις φωτιές, η επιστροφή των βουλευτών στα πάνελ και το debate του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται πως η εικόνα με τις πυρκαγιές και η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού έχει δυσαρεστήσει τους πολίτες λόγω πιθανών παραλείψεων ή και λαθών - αποφασίστηκε όμως σε κεντρικό επίπεδο να γίνει ένα επικοινωνιακό ντεμαράζ που θα αποδέχεται ευθύνες αλλά θα εξηγεί κι επακριβώς τα δεδομένα της κατάστασης.

Για αυτό και χθες (23/08) τόσο ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε ενώπιον του τηλεοπτικού κοινού για να εξηγήσει ότι το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα και πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πρωτοφανής.

Ο Κικίλιας επεσήμανε προσεκτικά πως παρά την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό για την κυβέρνηση, ενώ στην ίδια γραμμή και ο Παύλος Μαρινάκης στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον Alpha επεσήμανε πως όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν πως ζούμε σε μια «νέα πραγματικότητα».

Όπως μου μετέφερε κυβερνητική πηγή, στην κυβέρνηση εισπράττουν τη δυσαρέσκεια, γνωρίζουν όμως ότι γίνεται σημαντική δουλειά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας προσθέτοντας πως όλα τα στοιχεία θα δοθούν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει σε επίπεδο αρχηγών στη βουλή. 

Προβληματισμός στο Μαξίμου

Στο κυβερνητικό επιτελείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθούσε καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και επέλεξε να μην πάει στην Πολιτική Προστασία από τη στιγμή που επελέγη να βγουν μπροστά ο Βασίλης Κικίλιας, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και δύο αρμόδιοι γενικοί γραμματείς που περιέγραψαν τη δύσκολη κατάσταση, με την οποία θα είμαστε αντιμέτωποι από εδώ και πέρα.

Το δεδομένο, πάντως, είναι: το αποτέλεσμα της αντιπυρικής περιόδου δεν δικαιώνει τις προσδοκίες και τις επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου, εξ ου και υπάρχει προβληματισμός. Ως τώρα αυτός είναι γενικής φύσεως και δεν προσωποιείται, αν και στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα γίνει ένα συνολικό ταμείο.

Ο Σγουρός στο μέτωπο

Άνθρωπός μου εντόπισε στο μέτωπο της Πάρνηθας τον πολύπειρο αυτοδιοικητικό και παλαιό περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος δίνει εκ νέου τη μάχη της εκλογής με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζει, άλλωστε, καλά την περιοχή και έσπευσε από νωρίς. Αντιθέτως, ο άνθρωπός μου που έχει καλή περιφερειακή όραση δεν εντόπισε τον κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, επίσης υποψήφιο περιφερειάρχη και νυν δήμαρχο Ρέντη. 

Η επιστροφή Πατούλη από το Πήλιο

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δοκίμασε μια μεγάλη πίκρα πριν από μερικές εβδομάδες, εξ ου και φέτος επέλεξε να κάνει λίγες μέρες διακοπές στο Πήλιο.

Η εξέλιξη, όμως, στα πύρινα μέτωπα και ειδικά στην Αττική τον έκαναν να γυρίσει άρον - άρον πίσω, με αποτέλεσμα από προχθές να προΐσταται συσκέψεων στα κινητά συντονιστικά μαζί με στελέχη της πυροσβεστικής και αντιπεριφερειάρχες του. Το καθήκον καλεί άλλωστε. 

Οι βουλευτές γυρίζουν στα πάνελ

Και αν τις προηγούμενες μέρες οι «κλείστρες» των καναλιών αναζητούσαν πρόσωπα, προκειμένου να καλύψουν τα πολιτικά τους πάνελ, οι βουλευτές μοιάζουν να γύρισαν άρον άρον από τις παραλίες και είναι έτοιμοι, κάθε φορά που χτυπά το τηλέφωνό τους.

Μάλιστα, ορισμένοι, ακόμα και αν δεν έχουν γυρίσει από τις παραλίες που παραθερίζουν, βγαίνουν από το ξενοδοχείο τους ή από όπου ευκολύνονται εν πάσει περιπτώσει, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη. 

Το debate στην ΕΡΤ και το μουντομπασκετ 

Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται και για το debate στην ΕΡΤ μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών και οι ενδιαφερόμενοι κυκλώνουν την 7η Σεπτεμβρίου ως την πιθανότητα ημερομηνία.

Εγώ ρώτησα κι έμαθα ότι η μέρα επελέγη ώστε πρώτον, να μην συμπέσει με οποιαδήποτε αγώνα που μπορεί να δίνει η εθνική στο μπάσκετ και δεύτερον, να είναι τουλάχιστον κοντά στην Κυριακή της εκλογής ώστε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

Στην ΕΡΤ πάντως δηλώνουν έτοιμοι, καθότι γνωρίζουν το πώς μπορεί να οργανωθεί η τηλεμαχία ενώ υπάρχει και το προηγούμενο στην εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. 

Το μυστήριο με τον Στέφανο Κασσελάκη 

Χθες σας έγραψα πρώτος ότι ο υποψήφιος βουλευτής Επικράτειας Στέφανος Κασσελάκης φημολογείται πως μπορεί θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία του κόμματος.

Τα τελευταία 24ωρα το όνομα του συζητιέται έντονα μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο ίδιος δεν σταματά τις αναρτήσεις και τα βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Μαθαίνω πως ο ίδιος έχει μια κάποια συνεργασία με τον Κώστα Ζαχαριάδη που θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος στο δήμο της Αθήνας, ενώ φαίνεται πως μια μερίδα στελεχών καλοβλέπει το σύγχρονο προφίλ του. Για την μεγάλη μερίδα των φίλων του κόμματος πάντως παραμένει ακόμη άγνωστος.

Διατηρώ λοιπόν τις επιφυλάξεις μου για το εάν θα προχωρήσει. 

Στην Αθήνα ο Πομπέο 

Ένας φίλος έρχεται από τα παλιά στις 27 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τον Μάικ Πομπέο, πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ που θα βρίσκεται στην Αθήνα ως κεντρικός ομιλητής του American Mediterranean Investment Forum.

Το Forum διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως το ετήσιο σημείο συνάντησης της επενδυτικής κοινότητας της ανατολικής Μεσογείου.

Σε αυτό πρόκειται να συμμετάσχουν εξέχουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο, ηγετικά στελέχη από τη διεθνή οικονομική και επιχειρηματική κοινότητα και ειδικοί αναλυτές.

Στο επίκεντρο της διοργάνωσης βρίσκεται η ανάδειξη της χώρας και της ευρύτερης περιοχής ως ελκυστικό πεδίο επενδύσεων, καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των επενδυτικών σχέσεων σε καίριους τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, το real estate και η τεχνολογία.

Εγώ θα περιμένω να τον ακούσω με ενδιαφέρον σημειώνοντας μάλιστα πως το όνομά του δεν έχει βγει από τη λίστα των υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα