Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές

Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές

Με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τις πυρκαγιές, αλλά ήδη έχει ξεσπάσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

«Δεν υπάρχει πεδίο για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Η πολιτική προστασία όπως και η δημόσια υγεία δεν είναι αρένα για πολιτική αντιπαράθεση. Θα έρθει σύντομα η ώρα και για τη δημόσια συζήτηση και για τη σκληρή αλλά στοιχειοθετημένη κριτική και για την ακόμα πιο σκληρή αυτοκριτική», σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση.

«Φαίνεται ότι δεν υπάρχει σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο στις διάφορες περιοχές. Αυτό βλέπουμε, αυτό μας λένε αυτό μας εξηγούν οι ειδικοί», ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Ανδρουλάκης: «Η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το Βατερλώ της σημερινής κυβέρνησης»

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ζήτησε και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης από τις πληγείσες περιοχές στην Αλεξανδρούπολη επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

«Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν καθημερινά ότι η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι το Βατερλώ της σημερινής κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο να απαντάμε σε αυτές τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, με σενάρια συνωμοσιολογίας», τόνισε ο πρόεδρος

Από τον Έβρο εξαπέλυσαν βολές στην κυβέρνηση και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το ζήτημα είναι χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενίσχυση όλων των πυροσβεστικών μέσων, ενίσχυση όλων των υποδομών που χρειάζεται η χώρα, πρόβλεψη για αυτά τα ζητήματα», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ. του ΚΚΕ.

«Το χειμώνα θα έχουμε πλημμύρες. Γρήγορα αντιπλημμυρικά έργα. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι ας σταματήσουν κάποιοι από την Αθήνα να κάνουν κριτική στους Εβρίτες», σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Θα έρθει η ώρα το απολογισμού τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα