Δεν έχουν τέλος τα καμώματα των Τούρκων - Παίζουν το παιχνίδι του διπρόσωπου γείτονα

Δεν έχουν τέλος τα καμώματα των Τούρκων - Παίζουν το παιχνίδι του διπρόσωπου γείτονα

Δεν έχουν τέλος τα καμώματα των Τούρκων που και πάλι παίζουν το παιχνίδι του διπρόσωπου γείτονα!

Την ώρα που ο Ακάρ έστελνε μήνυμα πως θέλει να τα πει με τον Νίκο όπως αποκάλεσε φιλικά τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι Τούρκοι διπλωμάτες έστελναν στις ευρωπαϊκές πρεσβείες non paper με τις γνωστές παράλογες και παράνομες αξιώσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, αλλά και των αμερικανικών βάσεων στην χώρα μας και ο Ερντογάν έβριζε και πάλι αυτή την φορά λέγοντας πως τα άλλα κόμματα έχουν σχέσεις με Έλληνες.

«Εκείνοι πρώτα να καθαρίσουν από μέσα τους τους λάτρες των ρωμιών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων, της Αμερικής, PKK και της οργάνωσης ΦΕΤΟ (Γκιούλεν), τα στελέχη της 5ης φάλαγγας τους» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο γαϊτανάκι των προκλήσεων δυναμικό παρών έδωσε και ο Σοϊλού με επίθεση σε Έλληνες βουλευτές για το μεταναστευτικό

«Αν ξαναλάβετε τον λόγο σας, δεν θα μιλήσω καθόλου, θα δείξω αυτά τα βίντεο. Τότε θα παρακολουθήσουμε εδώ πώς η ακτοφυλακή σας σκότωσε ανθρώπους, πώς οι άνθρωποι επιτέθηκαν στις βάρκες τους με όπλα, πώς ξεφούσκωσαν οι βάρκες και τους καταδίκασαν στη μέση της θάλασσας και πώς η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής τους έσωσε» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Περίεργο παιχνίδι Ερντογάν με τις λέξεις σε έγγραφο που πήγε στη Βουλή
Και όλα αυτά την ώρα που δημοσίευμα του Nordic Monoitor προκαλεί ανησυχία για το τι πραγματικά έχει στο μυαλό του ο Ερντογάν.

Σε έγγραφο που αφορά στην συνέχιση της τουρκικής παρουσίας στην Λιβύη, ο Τούρκος πρόεδρος πονηρά έχει αλλάξει αυτή την φορά την λέξη «Λιβύη» με την λέξη «χώρες» και ζητά με την ψήφο τους οι βουλευτές να του δώσουν δικαίωμα για επέμβαση όπου ο ίδιος νομίζει.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά την έγκριση του κοινοβουλίου για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων σε ξένες χώρες για επιχειρήσεις και επεμβάσεις, προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Η χρήση της λέξης «χώρες» αντί για «Λιβύη» ως χώρα στην οποία θα σταλούν στρατεύματα επιτρέπει στον Ερντογάν να στείλει στρατεύματα σε όποιον προορισμό κρίνει απαραίτητο.

Για παράδειγμα, ο Ερντογάν μπορεί να αναλάβει δράση κατά άλλης χώρας στο πλαίσιο της νέας πρότασης, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει παραβίαση στην ανατολική Μεσόγειο σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Οριοθέτησης Θαλάσσιων Συνόρων Τουρκίας-Λιβύης που υπογράφηκε το 2019.

Ράπισμα από την Ευρώπη στην Τουρκία
Η χώρα μας την ίδια ώρα επενδύει στις συμμαχίες με την Κομισιόν να είναι ξεκάθαρα στο πλευρό μας

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει όλες τις απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο.

Έτοιμες και οι νέες θανάσιμες «οχιές» της Πολεμικής Αεροπορίας
Ενώ σε στρατιωτικό επίπεδο μετά τα Rafale οι θανατηφόρες «οχιές», τα Viper F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση με τα δύο πρώτα αναβαθμισμένα αεροσκάφη να είναι έτοιμα.

Το Viper με το νέο ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA μαζί με τα νέα οπλικά συστήματα αλλά και το σύστημα ζεύξης δεδομένων LINK 16, δημιουργεί την απόλυτη υπεροχή απέναντι στην αεροπορία της Τουρκίας.

Η Τουρκία από την μεριά της προχώρησε χθες στην παράνομη δέσμευση τριών περιοχών σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο για ασκήσεις της πολεμικής της αεροπορίας μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήταν τέτοια η βιασύνη των Τούρκων να κάνουν κάτι απέναντι στις «οχιές» της Πολεμικής Αεροπορίας που μέσα στην βιασύνη τους περιέλαβαν και δύο αεροδιαδρόμους διεθνών και εγχώριων πολιτικών αεροσκαφών από Ρόδο προς Αθήνα και από Αθήνα προς Λήμνο.

Σαφές μήνυμα Παναγιωτόπουλου
Σύντομη συνομιλία είχαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον tούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» και ο φόβος θερμού επεισοδίου εγκυμονεί ανά πάσα στιγμή.

Πρόκειται για το πρώτο τετ-α-τετ μεταξύ των δύο ανδρών μετά την ακραία ένταση που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα με αλλεπάλληλες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, που θέτουν ακόμα και θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν χειραψία και μερικές κουβέντες, ενώ συζητείται ακόμα μια πιο επίσημη συνάντηση, χωρίς ωστόσο ακόμα να επιβεβαιώνεται. Κύκλοι του ΥΠΕΘΑ αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά ήταν εκείνη που έριξε τους τόνους και ζήτησε τη συνάντηση.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παναγιωτόπυλος αναμένεται στην επικείμενη συνάντηση -εφόσον γίνει- να μεταφέρει το μήνυμα για αποκλιμάκωση και συγκράτηση της έντασης.

Κατά πληροφορίες, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε στον τούρκο ομόλογό του πως για να γίνουν βήματα μπροστά πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις, οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις.

Η ερμηνεία που δίνεται από ελληνικής πλευράς είναι ότι ο Ακάρ φάνηκε να παίρνει το μήνυμα και αυτό τεκμαίρεται από το γεγονός αυτός προετοίμασε το έδαφος για τη σημερινή συνάντηση με τη χθεσινή του δήλωση.

Μega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα