Χρυσή Αυγή: Η δίκη, η συγκέντρωση και οι ψευδαισθήσεις του Μιχαλολιάκου

Χρυσή Αυγή: Η δίκη, η συγκέντρωση και οι ψευδαισθήσεις του Μιχαλολιάκου

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες κόσμου βρέθηκε έξω από το Εφετείο, όπου ξεκίνησε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ανταποκρίθηκαν στο αντιφασιστικό κάλεσμα συλλόγων φοιτητών και εργαζομένων.
Στις 9 έφτασε και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα η οποία ζήτησε να παραμείνουν ως έχουν οι ποινές των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Μόνο επτά από τους 50 συνολικά κατηγορούμενους αποφάσισαν να παρευρεθούν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ηχηρές απουσίες από το εδώλιο ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η δίκη διεξάγεται στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου. Τα επτά άτομα που αποτελούν τη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης εκτίουν ποινές κάθειρξης τουλάχιστον 13 ετών, άλλοι 11 πρώην βουλευτές έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και οι πρωτόδικες ποινές ξεκινούν από τα 5 και φθάνουν τα 7 έτη.

Ακόμη 32 μέλη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης αντιμετωπίζουν, εκτός από την κατηγορία της ένταξης, το κακούργημα είτε της ανθρωποκτονίας είτε της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενώ ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο
Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο όπου σήμερα ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Θυμίζουμε ότι πριν από εξακόσιες δεκαέξι ημέρες είχε παρθεί η ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που ομόφωνα είχε κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν πολύς, ενώ σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο Αθηνών είχε προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. Λίγο πριν τις 11 άνοιξε η λεωφόρος Αλεξάνδρας.

Διέκοψε το δικαστήριο για να φτάσουν οι δικηγόροι που καθυστέρησαν λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης
Με παρόντες επτά από τους 26 καταδικασθέντες κρατούμενους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ξεκινά σε λίγη ώρα η δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα από την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής είναι ο Χρήστος Παππάς, ο Ιω. Λαγός, ο Παν. Ηλιοπουλος και ο Αντ. Γρέγος.

Παρούσα στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα, η οποία θα παρασταθεί όρος υποστήριξη κατηγορίας για τη δολοφονία του γιου της Παύλου. «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως πρωτόδικα, καταδίκη», δήλωσε η Μάγδα Φύσσα.

Αναβολή για λόγους υγείας ζήτησε ο Μιχαλολιάκος
Αίτημα αναβολής της δίκης υπέβαλε με την έναρξη της διαδικασίας ο καταδικασμένος ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δ. Παπαδέλλης ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με covid επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα