Επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ - Αποχώρησε εκνευρισμένος

Επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ - Αποχώρησε εκνευρισμένος

Ένταση προκλήθηκε στην κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και αντιπροσωπειών από χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ βγήκε εκτός ορίων όταν άρχισε να δέχεται ερωτήσεις μετά την ομιλία του και από Έλληνες βουλευτές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Ακάρ και των Ελλήνων βουλευτών Σπήλιου Λιβανού και Μανούσου Βολουδάκη, οι οποίοι άσκησαν κριτική στον Τούρκο υπουργό για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο και το Κυπριακό.

Κατά την ομιλία του ο Ακάρ άρχισε να θέτει τα ζητήματα για τα χωρικά ύδατα, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και της γνωστής ρητορικής της Τουρκίας ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Τότε οι Έλληνες βουλευτές του απάντησαν ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία, ενώ του είπαν πως «δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς, ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών πολλών χωρών από την στιγμή που έχετε εισβάλει στην Κύπρο και αμφισβητείται την κυριαρχία πολλών νησιών» με αποτέλεσμα ο Χουλουσί Ακάρ να αποχωρήσει εκνευρισμένος. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα