Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία: Υπεραρκετή η αποτρεπτική μας ισχύ για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία

Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία: Υπεραρκετή η αποτρεπτική μας ισχύ για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας είναι «υπέρ επαρκής προκειμένου να διασφαλίσει την πλήρη προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» έστειλε το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο στο newsbomb.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διατύπωσε με έμμεσο τρόπο την ενόχληση της Ελλάδας για την ουδετερότητα που επιδεικνύει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως αυτή καταγράφηκε και στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου «η Ελλάδα σέβεται απαρέγκλιτα το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες. Απόλυτα και ανυποχώρητα. Και ακριβώς για αυτό απαιτεί τα ίδια από τους γείτονές της, αλλά και από τη διεθνή κοινότητα».

«Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητα και απόλυτα προστατευμένα, αλλά και κατοχυρωμένα, τόσο νομικά όσο και ιστορικά. Με μυθεύματα και έωλους ισχυρισμούς δεν πλήττονται στο ελάχιστο τα ελληνικά δίκαια. Κανείς δεν αποδέχεται και δεν στηρίζει τους ανυπόστατους τουρκικούς ισχυρισμούς και την επιθετικότητα, η οποία οδηγεί τη γείτονα σε απομόνωση και περιθωριοποίηση. Η χώρα μας είναι δύναμη ασφάλειας, δικαίου και ελευθερίας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εμπέδωση της διεθνούς σταθερότητας» συνέχισε στην ειδική αναφορά που έκανε για την τουρκική προκλητικότητα κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Περιγράφοντας, δε, το πλαίσιο βάσει του οποίου κινείται η Ελλάδα όλο το προηγούμενο αλλά και το επόμενο διάστημα απέναντι στην Τουρκία, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «η Ελλάδα δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε λεκτικούς διαξιφισμούς με την Τουρκία, οι οποίοι είναι αντιπαραγωγικοί και εκτός του κεκτημένου του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Ενημερώνουμε διαρκώς τους διεθνείς οργανισμούς, τους συμμάχους μας και τη διεθνή κοινότητα για την τουρκική επιθετικότητα, βρίσκοντας σταθερή κατανόηση και υποστήριξη παντού».

«Για όλους αυτούς τους λόγους δεν πανικοβαλλόμαστε, αλλά και δεν εφησυχάζουμε. Στην παρούσα συγκυρία η σοβαρότητα, η εθνική ομοψυχία, η πολιτική μας σταθερότητα είναι βασικές μας προτεραιότητες» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς, δε, ειδικά για τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ μετά και τις τελευταίες του δηλώσεις με ουδέτερο «χρώμα» που ρίχνουν «νερό στον μύλο» των προκλήσεων της Τουρκίας, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «είναι γνωστή η στάση του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα του Γενικού του Γραμματέα στα θέματα αυτά. Η κυβέρνηση παρουσιάζει τις θέσεις της και βλέπουμε την ομόθυμη καταδίκη της».

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (14/6/22)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα