ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ονόµατα στην ευρωλίστα - Κλειδώνουν οι υποψηφιότητες Κόκκαλη, Γιαννάκη

Το νέο πακέτο µε ονόµατα υποψήφιων ευρωβουλευτών του σχήµατος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία θα δώσει στη δηµοσιότητα η Κουµουνδούρου την ερχόµενη Τρίτη

Θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας του κόµµατος υπό τον Αλέξη Τσίπρα µε αντικείµενο τις ευρωεκλογές και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η οποία τύποις θα επικυρώσει τις νέες υποψηφιότητες.

Ως εκ τούτου, µετά και την κατάργηση του ασυµβίβαστου στην ιδιότητα µεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, αναµένεται να ανακοινωθούν και επισήµως πλέον οι υποψηφιότητες της Ελενας Κουντουρά και του Σπύρου ∆ανέλλη, χωρίς να τίθεται προσώρας ζήτηµα κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σηµειωτέον πως εδώ και ηµέρες ο πρώην βουλευτής του Ποταµιού έχει ενταχθεί και λογίζεται ότι ανήκει στην πρωτοβουλία «Γέφυρα».

Επίσης, το επόµενο διάστηµα θα ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού της ∆ΗΜΑΡ και στελέχους της «Γέφυρας» Μαρίας Ρεπούση.

Και καλλιτέχνες

Οι πληροφορίες επιµένουν ότι έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Πέτρου Κόκκαλη αλλά και του «∆ράκου» του ελληνικού µπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη. Επίσης, συγκλίνουν στο ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα εµπλουτιστεί και από προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συµπαραταχθούν στο προοδευτικό µέτωπο. Η είδηση βρίσκεται στο ότι στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ αναµένεται να βρεθούν και ονόµατα σηµερινών βουλευτών του κόµµατος που επιθυµούν να δοκιµάσουν την τύχη τους στην Ευρωβουλή.

Οι βουλευτές θα αξιοποιήσουν την κατάργηση του ασυµβίβαστου, δίνοντας µε αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να «ρίξει» και πολιτικά πρόσωπα στη µάχη για τις ευρωεκλογές που µπορούν να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία. Κατά τα άλλα, η µετάθεση της ανοιχτής διαδικασίας της «πρώτης» του σχήµατος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία για τις 6 Απριλίου δίνει τη δυνατότητα στην Κουµουνδούρου για καλύτερη οργάνωσή της και συµµετοχή και πολιτικών κινήσεων από την περιφέρεια σε αυτήν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναδειχθεί µια πλατιά εκλογική επιτροπή -ίσως και άνω των 100 µελών- στην οποία θα εκπροσωπούνται όλα τα κόµµατα, κινήσεις και συλλογικότητες που στηρίζουν το προοδευτικό µέτωπο, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και ένα µικρότερο συντονιστικό όργανο που θα καθορίζει τις εκδηλώσεις, τα οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήµατα και συνολικά τη γραµµή στον δρόµο προς τις ευρωεκλογές. Ηδη, άλλωστε, έχουν συγκροτηθεί δύο επιτροπές: η µία είναι οργανωτικού χαρακτήρα και η δεύτερη ασχολείται µε τα ευρωπαϊκά κείµενα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν πως µε την αναβολή της εκδήλωσης της 27ης Μαρτίου -που δεν εξυπηρετούσε γιατί ήταν και καθηµερινή µεσοβδόµαδα- και την πραγµατοποίησή της το Σάββατο 6 Απριλίου στο Τάε Κβον Ντο απαντάται και η κριτική που ασκήθηκε από το ΚΙΝΑΛ, πως δηλαδή η Κουµουνδούρου επιχειρεί αντιπερισπασµό στο συνέδριο της Χαριλάου Τρικούπη. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως εσωτερικές συζητήσεις προκάλεσε στη «Γέφυρα» η πρόσφατη παρέµβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σηµίτη στη Θεσσαλονίκη – και πρώτιστα ο τρόπος µε τον οποίο τοποθετήθηκε απέναντι στη Συµφωνία των Πρεσπών.

 

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα