Τζανακόπουλος: Θεωρούμε το ζήτημα των Ρώσων διπλωματών λήξαν

Τζανακόπουλος: Θεωρούμε το ζήτημα των Ρώσων διπλωματών λήξαν

Για το ζήτημα των Ρώσων διπλωματών, πήραμε τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε και αυτή τη στιγμή το θεωρούμε λήξαν. Απελάθηκαν διότι ήρθαν στοιχεία στα χέρια των αρμόδιων αρχών σύμφωνα με τα οποία δεν υπήρξε ο απαιτούμενος σεβασμός που πρέπει να επιδεικνύουν όλοι οι διπλωματικοί υπάλληλοι προς το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό νόμο. Τελεία και παύλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει δόγμα εξωτερικής πολιτικής η ελληνική κυβέρνηση" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

"Δεν υπάρχει κανένας αμερικανικός δάκτυλος, κάνει απολύτως λάθος ο κ. Λαβρόφ " ανέφερε.

"Η Ρωσία είναι εταίρος και μάλιστα ένας από τους σημαντικούς εταίρους της Ελλάδας, αυτό δεν αλλάζει από το τελευταίο περιστατικό, ωστόσο εμείς πρέπει κάθε φορά να υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος και απαιτούμε και ως κυβέρνηση και ελληνική πολιτεία τον σεβασμό όλων των εταίρων μας. Τελεία. Παύλα." συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ σχετικά με τον κ. Κοτζιά και το Σκοπιανό τόνισε ότι "Την κυβέρνηση την εκπροσωπεί ο Πρωθυπουργός, όλοι οι υπουργοί, ο καθένας στο αντικείμενό του. Εγώ αυτό που πρέπει να πω είναι ότι από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ως ελληνική κυβέρνηση ότι φιλοδοξούμε στο κοινοβούλιο να υπάρξει μια όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη πλειοψηφία για αυτή την σημαντική συμφωνία, που κλείνει ένα θέμα 25ετίας. Προφανώς θα περάσει η συμφωνία, αλλιώς δεν θα πηγαίναμε να την υπογράψουμε. Ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έχουν καταθέσει μια πρόταση σε σχέση με την ανάγκη για μια διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, αυτή η πρόταση είναι στο τραπέζι, από εκεί και πέρα η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αναμένει τα αποτελέσματα στο δημοψήφισμα και την προσπάθεια για συνταγματική αναθεώρηση και εφόσον γίνουν θα κάνουμε αυτά που προβλέπει η συμφωνία να κάνουμε".

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ στον Realfm τόνισε ότι "Εγώ δεν είμαι ούτε σχολιαστής ούτε διερμηνευτής του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης και οι πολιτικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης".

"Οι βουλευτές που θα στηρίξουν τη συμφωνία θα είναι πολύ περισσότεροι από 151" είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

"Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Εδώ και 3,5 χρόνια ακούμε ότι θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο του 2016, τον χειμώνα του 2016, το φθινόπωρο του 2017, τον χειμώνα του 2017, κάθε φορά διαψεύδουμε την εκλογολογία, λέμε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία. Οι δημοσιογράφοι αλλά και η ΝΔ για τους δικούς της λόγους και με βάση της δικές της πολιτικές σκοπιμότητες και σχεδιασμούς επιμένει ότι πολύ σύντομα θα γίνουν εκλογές. Σας ξαναλέω ότι για άλλη μια φορά θα διαψευστούν τα εκλογικά σενάρια" υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα