ΔΥΠΑ Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοί είναι οι δικαιούχοι

ΔΥΠΑ Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοί είναι οι δικαιούχοι

ΔΥΠΑ Κοινωνικός τουρισμός 2024: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοί είναι οι δικαιούχοι Newsroom Ipaidia 21/05/2024 - 11:42 ΔΥΠΑ – Στα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για φθηνές ή και δωρεάν διακοπές μέσω του κοινωνικού τουρισμού 2024 -2025.

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι δικαιούχοι θα είναι και φέτος 300.000 άτομα ενώ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01.08.2024 έως 31.07.2025. Το φετινό πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Επιπλέον, για το μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο. Μοριοδότηση Η επιλογή των 300.000 δικαιούχων θα γίνει με μοριοδότηση, ενώ εκτός προγράμματος θα τεθούν όσοι έλαβαν το voucher πέρυσι.

Τις επιταγές του 2023 οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να τις εξαργυρώσουν έως 31/7/2024 και αφορούν 6 έως 12 διανυκτερεύσεις με μικρή συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (0% έως 25%). Προσοχή! Οι δικαιούχοι επιταγών που δεν θα ενεργοποιήσουν την επιταγή τους έως τις 31 Ιουλίου 2024 δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ώστε να μην στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Δικαιούχοι Voucher

Τα νέα voucher δικαιούνται: Δικαιούχοι του φετινού προγράμματος είναι: ασφαλισμένοι που συγκέντρωσαν το έτος 2022, 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ ή /και τη χορήγηση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή /και τη χορήγηση τακτικής επιδότησης ανεργίας άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Αν δύο δικαιούχοι της παροχής είναι σύζυγοι, δίνεται η δυνατότητα να λάβουν και οι δύο Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού, ακόμα και αν επιλεγόμενος βάσει της μοριοδότησης είναι μόνο ο ένας. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλεται μία αίτηση από τον σύζυγο που βάσει των κριτηρίων του Πίνακα Μοριοδότησης συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια και έχει περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί, ο/η οποίος/α θα δηλώνει στα ωφελούμενα μέλη, εκτός από τα παιδιά του/της, και τον/τη δικαιούχο σύζυγό του/της.

Ο/Η δικαιούχος σύζυγος που δηλώνεται ως ωφελούμενο μέλος δεν μοριοδοτείται. Η δυνατότητα ταυτόχρονης επιλογής και των δύο συζύγων βάσει της μοριοδότησης του ενός δίνεται και στην περίπτωση που υποβληθούν από αυτούς ξεχωριστές αιτήσεις, εφόσον συμπληρώσουν στις αιτήσεις τους τα ζητούμενα στοιχεία του/της συζύγου.

Εισοδηματικά κριτήρια:

  • Εισόδημα έως 30.000 €
  • Μακροχρόνια άνεργοι: Έως 16.000 € άγαμοι, έως 24.000 € έγγαμοι χωρίς παιδιά, + 3.000 € για κάθε παιδί
  • Μονογονείς: Έως 24.000 € + 3.000 €/τέκνο

Πηγή: ipaidia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα